Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 13:33

Στο Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να πάει το Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με τη συμμετοχή διαπαραταξιακής επιτροπής, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κύρλας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των κλινικών και των τμημάτων του νοσοκομείου, ενώ ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων κ. Θανάση Ανωγιάτη και Κοσμά Κορωναίου που σημείωσαν ότι η λειτουργία των τμημάτων κρέμεται από μια κλωστή.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κύρλας ανέφερε τα εξής:

“Το σημερινό ψήφισμα δεν έχει ως σκοπό να είναι συνέχεια των προηγούμενων συζητήσεων ή συνεδριάσεων. Κατατέθηκε από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης για ένα συγκεκριμένο λόγο, διότι στην παρούσα φάση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης στην ιατρική υπηρεσία, έχουν τόσο σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης ειδικά ιατρικού προσωπικού όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου που μιλάμε πλέον με όρους ύπαρξής του, δηλαδή ότι μπορεί σε ένα μήνα να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα να εφημερεύει ασφαλώς. Στη λογική αυτή πήραμε πρωτοβουλία ως παράταξη να καταθέσουμε ένα ψήφισμα ώστε να γίνουν άμεσες πρωτοβουλίες, για να μη διαταραχθεί η ασφαλής εφημέρευση σε πρώτη φάση”

Ο εκπρόσωπος της Στροφής στο Μέλλον Θανάσης Ανωγιάτης σημείωσε;

”Για να ενημερώσουμε και τους κατοίκους της πόλης, είναι μια κίνηση που περιγράφει μια κατάσταση η οποία είναι πραγματικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά κυρίως το πιο ανησυχητικό είναι ότι είναι δύσκολη γενικότερα η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Παλιότερα μπορεί το δικό μας το νοσοκομείο να ήταν η εξαίρεση ανάμεσα σε ένα ΕΣΥ το οποίο στεκόταν σε κάποιο βαθμό στα πόδια του. Σήμερα όμως δυστυχώς όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς το δικό μας Νοσοκομείο αντιμετωπίζει όλες τις παθογένειες τις οποίες έχουμε συζητήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει όμως αυτή τη φορά πέρα των υπολοίπων τα οποία μάλλον είναι σε θεσμικό επίπεδο και είναι ίσως πιο μακροπρόθεσμα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι. Δηλαδή αυτό που είπε ο κ. Κύρλας προηγουμένως αναφορικά με τα κίνητρα. Σε άλλες περιοχές οι δημοτικές αρχές δίνουν κάποια κίνητρα στους γιατρούς οι οποίοι είναι από άλλες περιοχές ώστε να μπορέσουν λίγο να ενισχύσουν το εισόδημά τους και να τους εξασφαλίσουν κάποια περαιτέρω έσοδα. Ίσως θα μπορούσαμε να το δούμε κι εμείς αυτό. Και το βασικό είναι να συζητήσουμε κάποια στιγμή και για το θέμα της αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Και για το νέο κτίριο, να υλοποιήσουμε παλιότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή, δεν λέω να κάνουμε κάτι καινούργιο. Να υλοποιήσουμε την παλιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να μιλήσουμε για το καινούργιο Νοσοκομείο και για την αναβάθμιση του παρόντος. Μου φαίνεται πάρα πολύ οξύμωρο, είδα η Περιφέρεια σχεδιάζει να πάρει ένα δάνειο 30 εκατομμυρίων για να φτιάξει το Κέντρο Τεχνολογίας το οποίο θα είναι ουσιαστικά ένας χώρος που θα μπορέσει να αποτελέσει πολλαπλασιαστή για την οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, δεν παύει όμως να είναι ένας χώρος που θα διατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες για την ανάπτυξή τους. Το καταλαβαίνω…Δεν μπορεί όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν να βρίσκονται εύκολα 30 εκατομμύρια δανειοδοτούμενη η Περιφέρεια Ηπείρου για να κάνει μια τέτοια επένδυση να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα και να μην μπορούμε να βρούμε χρήματα για να φτιάξουμε ένα νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Νομίζω πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειές μας και να το θέσουμε με μεγάλη δυναμική στον Υπουργό”.

Ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα Γιώργος Νίτσας κατά την τοποθέτησή του ήταν αιχμηρός απέναντι στην Δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό, αφού είχε πραγματοποιηθεί και συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου εδώ και δύο χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρο.

Αναλυτικά ο κ. Νίτσας είπε:

“Εξεπλάγην με την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου που με βρίσκει θετικό αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι έρχεται με 2 χρόνια καθυστέρηση, γιατί τέτοιες προτάσεις έχουν κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και έχουμε πάρει αποφάσεις να πάμε ακόμη και όλοι μαζί στην Αθήνα, να μη χάσουμε το χρηματοδοτικό πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης. Τόσες φορές έχουμε συζητήσει για το Νοσοκομείο αλλά ουδέποτε προχώρησε σε αυτή τη σύσταση μιας επιτροπής για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το Νοσοκομείο μας. Χαίρομαι που έρχεται τώρα αλλά οφείλω να τονίσω ότι δεν είναι επί της ουσίας, αλλά είναι μια προεκλογική φιέστα που θέλει να κάνει κι εμάς δεν θα μας βρει σύμφωνους σε αυτή τη λογική. Ας εξηγήσει πρώτα και ας απολογηθεί στον πρεβεζάνικο λαό γιατί επί 2 χρόνια ήταν απών από τέτοιες διαδικασίες του όλοι μαζί κι έρχεται τώρα στο παρά πέντε να βγει και ενορχηστρωτής μιας τέτοιας μεγάλης προσπάθειας. Βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα χαιρετίσουμε την προσπάθεια αν πάνε και άλλοι συνάδελφοι, αλλά εμείς δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε γιατί είναι καθαρά επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό αυτό το πράγμα. Ούτως ή άλλως εμείς έχουμε αναφερθεί στα δημοτικά συμβούλια του 2020 και του 2021 και τότε δεν ακουστήκαμε καθόλου. Βέβαια μακάρι να πετύχετε κάτι όσοι θα επιλέξετε να πάτε σε αυτή τη συνάντηση για το καλό όλων των Πρεβεζάνων. Εμείς όμως δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με ανθρώπους που έχουν υποβαθμίσει αυτή την προσπάθεια του όλοι μαζί”

Μετά από συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, μέσα στο Νοέμβριο να γίνει συνάντηση στο Yπουργείο Υγείας με κύρια αιτήματα τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των τμημάτων και την τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας ώστε να προκηρυχθούν οι θέσεις.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ημερίδα για την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο για τους εργαζόμενους του Δήμου Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...