Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:05

Στο πρόγραμμα Άντωνης Τρίτσης το έργο «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Πρέβεζας»

Την ένταξη του έργου της ΔΕΥΑΠ με τίτλο «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Πρέβεζας» στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με ποσό χρηματοδότησης 7.065.024,00 € υπέγραψε ο αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • Αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης στην πόλη της Πρέβεζας (στις οδούς Λ. Ειρήνης, Νικοπόλεως, Τζαβέλα, Κλεμανσώ, Ελ. Βενιζέλου, Αντιτάνων, Κρόκου, Κύπρου και Λασκαράτου)
  • Δημιουργία και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας/τηλε-ελέγχου που δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του προγράμματος να επιτύχουν την βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος με την μέγιστη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού και μείωσης απωλειών του, ενώ με τον σωστό χειρισμό λειτουργίας των αντλιών θα υπάρχει και ένα επιπρόσθετο όφελος στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.
  • Δημιουργία συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου της κατανάλωσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων μέσω των 15.912 Ασύρματων Ψηφιακών Υδρομέτρων
  • Πραγματοποίηση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στα σημεία όπου θα γίνουν έργα δικτύου και εκσκαφές.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Ένα σπουδαίο έργο για τον Δήμο μας που σχεδιάσαμε με ύψιστη προτεραιότητα με την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ στο πλαίσιο του εμβληματικού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης , έφτασε στην αρχή της υλοποίησής του. Ευχαριστώ πολύ την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών  και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα για την καταλυτική του συνεργασία, και όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό , την υποβολή και την ένταξη του έργου. Είναι μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει το δίκτυο ύδρευσης , θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες και θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού. Ο Δήμος μας έχει υποβάλλει προτάσεις και για άλλα μεγάλα έργα στο εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επιδιώκοντας να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αφορούν τις υποδομές, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την καθημερινότητα των δημοτών».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Στο MEGA TV για τον Κοινωνικό Τουρισμό η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας!! (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Ο αθλητισμός “πρωταγωνιστεί” στο καλοκαίρι της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...