«Στο δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Πρέβεζας – Τι δηλώνουν για το 2022 και το 2023»

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα στις 10 το πρωί από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023.

Οι δηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν τόσο τα στοιχεία των ήδη εκλεγμένων βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων και ευρωβουλευτών, όσο και τις αρχικές δηλώσεις όσων εξελέγησαν πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Στο επίκεντρο, όπως κάθε χρόνο, βρίσκονται οι δηλώσεις των πολιτικών που εκπροσωπούν τον Νομό Πρέβεζας, οι οποίες δίνουν μια πιο καθαρή εικόνα για την περιουσιακή τους κατάσταση, τις καταθέσεις, τα ακίνητα, τα δάνεια και τις επενδύσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πόθεν έσχες δεν περιλαμβάνουν τους Αντιπεριφερειάρχες, ενώ από τη λίστα απουσιάζει ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Γιολδάσης, καθώς κατά τα αναφερόμενα έτη δεν κατείχε το αξίωμα του δημάρχου.

Η δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών αποτελεί θεσμική υποχρέωση που σχετίζεται με τη διαφάνεια και τον δημόσιο έλεγχο, ενώ κάθε χρόνο προκαλεί πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία των αιρετών περνούν από «κόσκινο» τόσο από την Επιτροπή όσο και από την κοινή γνώμη.

Η τοπική κοινωνία αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τους πολιτικούς του νομού, σε μια περίοδο που η πολιτική αξιοπιστία και η λογοδοσία βρίσκονται στο προσκήνιο.

Σπύρος Κυριάκης (Βουλευτής Ν.Δ)

Κωνσταντίνος Μπάρκας (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Νίκος Γεωργάκος (Δήμαρχος Πρέβεζας)

Νίκος Ζαχαριάς (Δήμαρχος Πάργας)

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση στα Ριζά Πρέβεζας

Η Δημοτική Κοινότητα Ριζών,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζών «Δέσπω Μπότση»,...

Γιώργος Νίτσας – Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: Δεκαεπτά χρόνια υποσχέσεων. Ώρα για πράξεις

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας δεν μπορεί να είναι μια...

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Όσα άντεξε η μνήμη» της Μαρίας Γ. Αυδίκου στην Πρέβεζα

 Η ποιήτρια Μαρία Γ. Αυδίκου προσκαλεί το κοινό στην...

ΔΕΕΠ Ν.Δ.: «Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε, δεν σιωπούμε» μετά τη δολοφονία της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα

Όλες και όλοι οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών...