Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 4:52

Στις 10 Φεβρουαρίου η Πρέβεζα γιορτάζει τον Άγιο Χαράλαμπο

Τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζει η Πρέβεζα το επόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Προσκεκλημένοι της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης αναμένεται να είναι ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Αμορίου Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης Νικηφόρος.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον εσπερινό την παραμονή της γιορτής και τη θεία λειτουργία ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας θα συμμετέχει άγημα από την Πυροσβεστική και την ΑΕΝ και το χορευτικό του Δήμου.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα δεξιωθεί τους επίσημους προσκεκλημένους, ενώ και από τη δική του πλευρά έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες έτσι ώστε η πόλη να παρουσιάζει μια γιορτινή εικόνα και να υποδεχτεί πέραν από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες που αναμένεται να ταξιδέψουν στην Πρέβεζα, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου που σύμφωνα με την τοπική παράδοση το 1854 απάλλαξε τους κατοίκους από την θανατηφόρα πανώλη.

Προηγούμενο Άρθρο

Διαθέσιμο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας το βιβλίο “Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στο Νομό Πρέβεζας” του Βασίλη Γ. Δήμου

Επόμενο Άρθρο

Διακρίσεις και πρωτιές για τον Α.Σ ”ΕΥΖΗΝ” Πρέβεζας στο Περιφερειακό ανωμάλου στα Ιωάννινα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...