Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:19

Στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου θα συμμετέχει το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας

Τη δική του συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου θα έχει ο Δήμος Πρέβεζας. Η Έξοδος του Μεσολογγίου της 10ης Απριλίου του 1826 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως γεγονότα αυτοθυσίας και γενναιότητας και τιμάται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.

Το Σάββατο του Λαζάρου κι έπειτα από το μνημόσυνο, που πραγματοποιείται στον Mητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, διενεργείται λιτανευτική πομπή με την εικόνα της Ηρωικής Εξόδου, την οποία συνοδεύουν χιλιάδες παρελαύνοντες από όλη την Ελλάδα, ενώ στον Κήπο των Ηρώων ακολουθεί αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη. Την Κυριακή των Βαΐων, πραγματοποιείται δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολουθεί η δεύτερη πομπή, για να καταλήξει και πάλι στον Κήπο των Ηρώων.

Πλήθος επισκεπτών, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, σύλλογοι από όλη την χώρα και φιλαρμονικές, πρέσβεις ξένων χωρών και εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης δίνουν κάθε χρόνο το παρών, αναζωπυρώνοντας την ανάμνηση της Ηρωικής Εξόδου.

Το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου με 24 χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κοσμάς Κοψάρης, Άννα Μοροζίνη: όταν μια γυναίκα συναντά γυναίκες (Κριτική για το νέο της βιβλίο)

Επόμενο Άρθρο

Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου: Το εορταστικό ωράριο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...