Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 16:03

Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αδελφοποίησης Douzelage συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Ο Αγρός Κύπρου, μια κοινότητα πρότυπο για την Μεγαλόνησο, φιλοξένησε το διάστημα από 8-10 Οκτωβρίου  την 45η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αδελφοποίησης Δήμων και Κοινοτήτων Douzelage European Town Twinning.

Εκπρόσωποι από 14 Ευρωπαϊκές πόλεις και 14 διαδικτυακές “παρουσίες”, συνέθεσαν ένα “παζλ” σκέψεων, απόψεων και προτάσεων με στόχο την συνεχή αναβάθμιση των μελών αλλά και των δράσεων του  Προγράμματος.

Η συνάντηση περιελάμβανε περιήγηση στους δρόμους και βιομηχανίες παραδοσιακών προϊόντων του Αγρού, επίσκεψη στο κέντρο του Γεωπάρκου Τροόδους και στο Βοτανικό κήπο του τμήματος Δασών, καθώς επίσης ξενάγηση στο Κούριο και στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Douzelage Wall ο οποίος αποτελείτε από 28 πλακίδια έργα τέχνης, τα οποία ταξίδεψαν από όλες τις γωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ηνωμένο Βασίλειο με τελικό προορισμό τον Αγρό. Τα έργα τέχνης αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά στοιχεία από τους 28 Δήμους/Κοινότητες του Ευρωπαϊκού προγράμματος Αδελφοποίησης Douzelage.

Η Πρόεδρος του Douzelage κα. Annigje Kruytbosch ευχαρίστησε την κοινότητα του Αγρού για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, κάτω από όλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID-19, επισημαίνοντας ότι ο Αγρός έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, ως αποτέλεσμα της άρτιας υλοποίησης της συνάντησης.

Τον Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Δωδεκάδας, εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος  Γεωργάκος και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Λεωνίδας Αργυρός. Στις παρεμβάσεις τους έγινε αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, των δυνατοτήτων πολλών μορφών τουρισμού αλλά και αναφορά στις ήδη γνωστές και αγαπημένες σε όλους γαστριμαργικές επιλογές που δίνει η Πρέβεζα, η οποία κατά κοινή παραδοχή μπορεί να αποτελέσει τόπο διακοπών καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ειδικότερα στάθηκε στις δυνατότητες που δημιουργούν τέτοιου είδους συνεργασίες, “γεφυρώνοντας” τις αποστάσεις, φέρνοντας κοντά τους πολίτες της Ευρώπης και ανοίγοντας  νέους δρόμους στην αξιοποίηση εκπαιδευτικών και λοιπών προγραμμάτων, στην ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα που αφορούν στην τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την διαχείριση κοινών για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης ζητημάτων.

Οι εκπρόσωποι της Douzelage υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τη δια ζώσης παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Πρέβεζας  στο Συνέδριο εκφράζοντας προς τους κυρίους Γεωργάκο και Αργυρό την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Πρέβεζα και τους κατοίκους της.

Προηγούμενο Άρθρο

Λιμενικό Ταμείο: Ρυθμίσεις οφειλών στους επαγγελματίες έως 31 Οκτωβρίου

Επόμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Στον δρόμο μια 45χρονη Ελληνίδα – Πουθενά το ελληνικό κράτος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...