Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 15:59

Στίβος: Γιάννης Νυφαντόπουλος και Αντρέα Μίτα βραβεύτηκαν από τον ΣΕΓΑΣ στην βραδιά των κορυφαίων

Δύο Πρεβεζάνοι πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού βραβεύτηκαν από τον ΣΕΓΑΣ για τις επιδόσεις τους το 2022.

Πρόκειται για τον πρωταθλητή στα 100μ. Γιάννη Νυφαντόπουλο και τον επίσης πρωταθλητή του ύψους Αντρέα Μίτα.

Μαζί με τους δύο αθλητές βραβεύτηκαν από τον ΣΕΓΑΣ και οι δύο προπονητές τους Περικλής Χατζηαναστασιάδης (Νυφαντόπουλος) και Σίλα Γέροντα (Μίτα), ενώ την όμορφη εκδήλωση εκ μέρους του δήμου Πρέβεζας παρακολούθησε η ειδική σύμβουλος Γιώτα Γεωργάκου.

Ήταν η βραδιά των κορυφαίων του ελληνικού στίβου, η Γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Η στιγμή όπου αθλητές, αθλήτριες και οι προπονητές τους βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες που σημείωσαν τη χρονιά που πέρασε. Ήταν μια βραδιά με συγκίνηση, με χαμόγελα, με αναμνήσεις που επέστρεψαν σε ένα εμβληματικό κτήριο πολιτισμού και ιστορίας, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα υποδέχθηκε τους πρωταγωνιστές των σταδίων, εκπροσώπους σωματείων, καθώς και τους εκπρόσωπους φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό.

Η βραδιά άνοιξε με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη να καλωσορίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες. “Σας καλωσορίζω στο στολίδι του Πειραιά, το Δημοτικό θέατρο, είναι τιμητικό για εμάς να είστε σήμερα εδώ. Εύχομαι υγεία σε όλους να έχετε μια καλή και πετυχημένη χρονιά. Πολύ τιμητική η βράβευση στο πρόσωπο μου. Κι εμείς κάνουμε έναν αγώνα δρόμου να καταφέρουμε να πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κάνουμε επίσης προσπάθεια ώστε πολύ σύντομα ο Πειραιάς να έχει έναν δικό του στίβο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βραβεύτηκε από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη.

Αμέσως μετά η κ. Σακοράφα καλωσόρισε τους αθλητές, αθλήτριες και παρευρισκόμενους.
“Ευχαριστούμε το Δήμο για την παραχώρηση του εμβληματικού χώρου. Σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ. Έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να καμαρώνουμε τους αθλητές μας με τη νίκη τους. Του χρόνου στην ίδια γιορτή ελπίζω να είναι περισσότερες οι επιτυχίες που θα πανηγυρίσουμε και ο κόσμος που θα βραβεύσουμε. Θέλω να πιστεύω πως ως Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρισκόμαστε κοντά σε κάθε αθλητή, προπονητή και σύλλογο σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να θυμίσω σε όλους πως η στήριξη του αθλητισμού είναι ένα Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν είναι μόνο υπόθεση της Ομοσπονδίας, αλλά όλων. Να αναλογιστούμε πόση προσπάθεια χρειάζεται για να έρθει μία επιτυχία και πόσοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από αυτήν”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η οποία ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού την Τουρκία, ανάμεσα στα οποία είναι και πολλοί αθλητές και αθλήτριες .

Ο Γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και στο σύντομο λόγο του, τόνισε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για την πρόσκληση και το Δήμο Πειραιά για την παραχώρηση αυτού του χώρου, τέτοιο περιβάλλον αξίζει σε αυτές τις επιτυχίες και σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο αθλητισμός είναι ένα τετράπτυχο που έχει μέσα την υγεία, τις αρχές, την οικονομική ανάπτυξη και την εικόνα της χώρας. Αυτά τα τέσσερα να πρεσβεύει πολύ καλά ο ΣΕΓΑΣ και γενικότερα ο κλασικός αθλητισμός στη χώρα μας. Για την Ελλάδα η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι θέμα Δημοσίου συμφέροντος και θα πρέπει όλοι να τον υπηρετούμε. Οι πόροι που πηγαίνουν στον αθλητισμό είναι επένδυση για να χτιστούν οι νέες γενιές”.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε. Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να απουσίαζε, ωστόσο ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη λίγα 24ωρα αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αυστραλία έχοντας στην κατοχή της το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην βρέθηκε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά για την βράβευση από την Ομοσπονδία. Η αθλήτρια παρέλαβε το βραβείο από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, χειροκροτήθηκε έντονα από τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε έτοιμη τις αγωνιστικές προκλήσεις της χρονιάς. Ακολούθησε η βράβευση της σπουδαίας Ελίνας Τζένγκο, “χρυσής” το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό στον ακοντισμό και του έκτου στην ίδια διοργάνωση στη σφυροβολία, Χρήστου Φραντζεσκάκη.

Βράβευση διακριθέντων αθλητών/αθλητριών Μεσογειακοί Αγώνες Οράν
Τατιάνα Γκούσιν – Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα σε ύψος (ΓΣ Κηφισιάς)
Προπονήτρια: Ιωάννα Σιώμου
Γιάννης Νυφαντόπουλος – Χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Προπονητής: Περικλής Χατζηαναστασιάδης
Ελισάβετ Πεσιρίδου – Χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. εμπ. (ΑΟ Κάλλιστος)
Προπονήτρια: Ιωάννα Σιώμου
Γιάννης Ρίζος – Χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ (ΑΣ Άρης)
Προπονητής: Νίκος Βαρσάμης

Η ομάδα Ανδρών-Γυναικών Κ18 που μετείχε στο Ευρωπαϊκό Κ18

Βράβευση Εθνικής Ομάδας: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ18 (Ιερουσαλήμ)
*Ηλιάνα Τριανταφύλλου – Χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ (ΓΣ Σέρρες 93)
Προπονητής: Σάββας Κεφαλίδης
*Γιώργος Παπαναστασίου – Ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολία (ΓΣ Κηφισιάς)
Προπονητής: Γιώργος Κουκουβιτάκης
Ανδρέας Μίτα – 4η θέση στο άλμα σε ύψος (ΑΣ Πρέβεζας «ΕΥΖΗΝ»)
Προπονήτρια: Σίλα Γέροντα
*Γιώργος Γρέψιος – 5η θέση στο τριπλούν (ΓΣ Σέρρες 93)
Προπονητής: Χρήστος Παπίτσας
Απόστολος Γρηγορίου – 5η θέση στο τριπλούν (ΓΣ Βόλου)
Προπονητής: Απόστολος Βλαχάβας
Αφροδίτη Τζατζιμάκη – 6η θέση στη σφυροβολία (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Προπονητής: Κώστας Παπαμαρκάκης

Προηγούμενο Άρθρο

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Αποκριάτικος Γάμος & Μασκέ Disco Party -Κλήρωση Γκρουπ παρέλαση

Επόμενο Άρθρο

Θλίψη στην Πρέβεζα για τον θάνατο του Δημήτρη Λαδιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...