Ο Στέργιος Γιαννάκης συνεχίζει, τρία χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές, να διατηρεί ισχυρή προσωπική παρουσία και ένα διακριτό πολιτικό ακροατήριο στην Πρέβεζα — ένα στοιχείο που αναμένεται να αποτυπωθεί στην κάλπη, εφόσον αποφασίσει να επιστρέψει στην εκλογική αναμέτρηση.
Ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται σε στενό φιλικό του περιβάλλον, έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο καθόδου του, εφόσον ο Αντώνης Σαμαράς προχωρήσει τελικά στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στέργιος Γιαννάκης φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δηλώσει «παρών» στο ψηφοδέλτιο.
Η πολιτική διαδρομή του Γιαννάκη δεν είναι πρόσφατη ούτε περιστασιακή. Γεννημένος το 1966 στην Πρέβεζα, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των μελετών και των κατασκευών ιδιωτικών έργων.
Η πρώτη σημαντική εκλογική του παρουσία καταγράφεται το 2010, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Δύο χρόνια αργότερα, το 2012, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Η είσοδός του στο Κοινοβούλιο ήρθε στις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πρέβεζας. Επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στη συνέχεια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η πιθανή επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο
Το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα του Στέργιου Γιαννάκη αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό σκηνικό της κεντροδεξιάς παράταξης παρουσιάζει νέες διεργασίες.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η πολιτική κινητικότητα γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και τα σενάρια που αφορούν τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Η συζήτηση αυτή έχει προκαλέσει ενδιαφέρον στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παραμένει ανοιχτό το ερώτημα για το ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να πλαισιώσουν μια ενδεχόμενη νέα πολιτική προσπάθεια.
Σε αυτό το περιβάλλον, το όνομα του Στέργιου Γιαννάκη επανέρχεται στο προσκήνιο.
Η προσωπική του πολιτική παρουσία στην Πρέβεζα, η προηγούμενη κοινοβουλευτική του διαδρομή και το γεγονός ότι έχει διατηρήσει επαφές με ανθρώπους που τον στήριξαν διαχρονικά αποτελούν στοιχεία που τροφοδοτούν τη συζήτηση για μια πιθανή επιστροφή του.
Προς το παρόν, πάντως, ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του. Ως εκ τούτου, κάθε αναφορά σε υποψηφιότητα ή συμμετοχή σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο παραμένει, μέχρι να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση, στο επίπεδο των πολιτικών πληροφοριών και των σεναρίων.
Ένα είναι βέβαιο: το όνομα Στέργιος Γιαννάκης εξακολουθεί να έχει πολιτικό βάρος στην Πρέβεζα και η πιθανότητα μιας νέας εκλογικής του παρουσίας αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης το επόμενο διάστημα.
Η τελική απάντηση, όπως πάντα στην πολιτική, θα δοθεί όταν ανοίξουν οι κάλπες.
























