Σπύρος Κυριάκης – Στις Ειδικές Περιοχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου η Πρέβεζα

Ημερομηνία:

spot_img

Ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο νέος «Αναπτυξιακός Νόμος» του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τον οποίο διαμορφώνεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας, που δίνει έμφαση στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στη μείωση της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης των νέων της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο δημιουργούνται νέα καθεστώτα ενίσχυσης επενδύσεων και απλοποιούνται οι διαδικασίες για την ένταξη και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Θεσμοθετούνται επίσης νέα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και Ειδικές Περιοχές με αυξημένα κίνητρα, για την παροχή επιπλέον ενισχύσεων που θα αμβλύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στις περιοχές αυτές.

Με δεδομένες τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας, στον οποίο ωστόσο αντιμετωπίζονται οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα, πραγματοποίησα αλλεπάλληλες στοχευμένες συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, σε περιόδους επεξεργασίας του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, με τελευταία στις 15/4/2025,  προκειμένου να συζητήσω μαζί του, την ανάγκη ένταξης περισσότερων επενδυτικών σχεδίων από την Περιφέρεια και φυσικά από τον νομό μας.

Με ικανοποίηση είχα λάβει τότε τη δέσμευση του Υπουργού, πως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα περιλαμβάνει ειδική κατανομή για τις μειονεκτικές περιοχές, ενώ αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση, με την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης, καθώς ο νομός μας, πληροί τις προϋποθέσεις του νέου νόμου για τον χαρακτηρισμό του ως Ειδική Περιοχή, με τον οποίο εξασφαλίζονται αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για την κατανόηση της ανάγκης ενδυνάμωσης της ελληνικής Περιφέρειας και για τη νομοθετική του αυτή πρωτοβουλία, με την οποία ενισχύονται οι πολιτικές για την ισόρροπη ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στον νομό μας, την Πρέβεζα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα βήματα της Δόρας Στράτου η Πρέβεζα – Με την παράδοση σε πρώτο πλάνο!

Με σημείο αναφοράς την ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό και...

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης στην Πρέβεζα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Κέντρο Ψυχικής...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Παρασκευή 18/9 στις 7 στα Δικαστήρια

Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

Τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας συμμετέχει στην 3ωρη πανελλαδική...