Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:55

Σε κατολίσθηση του Δήμου Πάργας κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ

Την άριστη συνεργασία της ΕΑΓΜΕ με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επαναβεβαιώνει η αμεσότητα με την οποία γίνεται αυτοψία και αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην Επικράτεια.Μετά από αίτημα του δήμου Πάργας και της περιφέρειας Ηπείρου προς την Γ.Γ.Π.Π ενεργοποιήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΓΜΕ για την εξέταση κατολισθητικών φαινομένων στις Τοπικές Κοινότητες Σκεπαστό, Μουζακαίικα και Αγία Κυριακή.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ αποτελούμενο από τους γεωλόγους της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου Δρ. Ευάγγελο Νικολάου (προϊστάμενο της ΠΜΗ) και Παναγιώτη Πάσχο έκανε επίσκεψη και αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Πάργας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και αφορούν σε αποκολλήσεις βράχων και κατολισθήσεις και αξιολογήθηκε η επικινδυνότητά τους.
Οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ έκαναν τις προτάσεις τους για την άμεση και μεσοπρόθεση αντιμετώπιση των φαινομένων. Επίσης, το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ εξέφρασε στον δήμαρχο τις ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στη συνέχεια οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Σκεπαστού κ. Παναγιώτη Μπόχτη έκαναν αυτοψία στο δρόμο προς Άνω Σκαφιδωτή καθώς σε διάστημα 100 μέτρων (περίπου) σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων που αποκολλήθηκαν από το ανάντη πρανές.
Επόμενος σταθμός η Τ.Κ. Μουζακαίικα κατά τον οποίο ο πρόεδρος κ. Δ. Τζίμας συνόδευσε το κλιμάκιο στο δρόμο Καναλακίου – Παραμυθιάς στην περιοχή κατά την οποία σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων που αποκολλήθηκαν από το ανάντη πρανές.
Έλεγχο έκανε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ και σε κατολίσθηση στην Τ.Κ. Αγίας Κυριακής που σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο προς Πάργα (εντός του οικισμού Αγ. Κυριακής. Στο σημείο συνόδευσε τους γεωλόγους της ΕΑΓΜΕ ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Γκίζας.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Σήμερα στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) της Yelena Popovic (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Ποδηλατικές διαδρομές στην Πρέβεζα μέσω του EuroVelo

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...