Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 23:01

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία: Διαφορετική ώρα προσέλευσης, διαφορετικά διαλείμματα

Με διαφορετική, κλιμακούμενη, ώρα προσέλευσης και διαφορετικά διαλείμματα θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία. Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία βασικά, αφού γυμνάσια και λύκεια θα συνεχίσουν, για την ώρα, την τηλεκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (05.01.2021) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέλυσε το σχέδιο για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως είπε, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Θα υπάρξουν, επίσης, διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα», είπε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν, μέσω αυτής, να ζητήσουν την εξέτασή τους για κορονοϊό. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό και προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς.

Μέσα στις επόμενες μέρες, είπε επίσης η υπουργός Παιδείας, θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα.

Προανήγγειλε δε ότι θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Προηγούμενο Άρθρο

Πράσινο φως για την επένδυση στο Σκορπιό, τι έργα προβλέπεται να γίνουν

Επόμενο Άρθρο

Από τη Δευτέρα ξεκινά πάλι το click away – Τι θα γίνει με το click in shop

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...