ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτες μέσω της εφαρμογής «Λεφτά στο Λεπτό»

Ημερομηνία:

spot_img

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σε έξαρση τις τελευταίες μέρες είναι και στην περιοχή μας  οι απάτες με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα κάνοντας χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό».

Οι ευφυέστατοι απατεώνες παριστάνουν τους αγοραστές βασιζόμενοι στην άγνοια των υποψήφιων θυμάτων για το πώς λειτουργεί η τραπεζική υπηρεσία, με αποτέλεσμα, ενώ το θύμα πιστεύει πως πληκτρολογεί το ποσό που υποτίθεται πως θα λάβει από την αγορά, στην πραγματικότητα δίνει εντολή χρέωσης του δικού του λογαριασμού.

«Λεφτά στο Λεπτό»

Η τραπεζική υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό» δημιουργήθηκε προς διευκόλυνση των πελατών της τράπεζας, οι οποίοι για παράδειγμα χρειάζονται άμεσα χρήματα, όμως βρίσκονται στον δρόμο και έχουν ξεχάσει τη χρεωστική τους κάρτα αλλά πρέπει να κάνουν ανάληψη ή έχουν χάσει το πορτοφόλι και χρειάζονται επειγόντως μετρητά κ.λπ.

Ανάληψη των μετρητών μπορεί να κάνει ακόμη και παραλήπτης που δεν είναι πελάτης της Τράπεζας, αρκεί να διαθέτει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών που για λόγους ασφαλείας η Τράπεζα κοινοποιεί μόνο στον αποστολέα των χρημάτων, συνήθως στο κινητό του τηλέφωνο.

Δηλαδή μόνο ο αποστολέας γνωρίζει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών μίας χρήσης, και έτσι γίνεται το λάθος από τα θύματα, αφού τα ίδια  γνωστοποιούν τον κωδικό στον παραλήπτη που δεν είναι άλλος από τον απατεώνα, ο οποίος εισπράττει απευθείας τα χρήματα που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταθέσει για την αγορά του προϊόντος η της υπηρεσίας.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπύρος Κυριάκης: Ειδική ποσόστωση για τους μαθητές του Δήμου Πρέβεζας που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Υπογράφηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού...

Δήμος Ζηρού: Ένα κρίσιμο ερώτημα για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής… άρθρο της Μαρίας Χήτα

Η πρόσβαση στο επείγον περιστατικό δεν μπορεί να εξαρτάται...

Ενημερωτική δράση στο ΚΑΠΗ Φαναρίου για την προστασία των ηλικιωμένων από περιστατικά εξαπάτησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε την...

Β.Α.Μότσαρτ: ”Έτσι κάνουν όλες” – Ζωντανά από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου  στις 8:00μμ Οι βραβευμένες ζωντανές μεταδόσεις της...