Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 0:10

Προκαλεί ΞΑΝΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας: ‘’ Η οικογένεια τον Σέρβων ξεκίνησε από Πρέβεζα και όχι από Λευκάδα’’

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης προκαλεί με επιστολή που έστειλε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τονίζοντας ότι η 5μελη οικογένεια των Σέρβων που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, δεν κόλλησαν στην Λευκάδα, αλλά στην Πρέβεζα, ζητώντας από τα ΜΜΕ να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Επιστολή Σωτήρη Σκιαδαρέση:

Αξιότιμοι Κύριοι, Αποτελεί χρέος μας να αποσαφηνίσουμε την είδηση των κρουσμάτων Covid 19 στην περιοχή της Λευκάδας, διότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει πολλά δημοσιεύματα, τα οποία δεν αποτυπώνουν ορθά την πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την 5μελή οικογένεια Σέρβων που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, δεν έκανε διακοπές στη Λευκάδα. Η οικογένεια ξεκίνησε με το ιστιοπλοϊκό από την Πρέβεζα, όπου ήταν η βάση της. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης ο πατέρας της οικογένειας αισθάνθηκε αδιαθεσία, και έδεσε το ιστιοπλοϊκό στην περιοχή της Λευκάδας για να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Κανένα μέλος της οικογένειας δεν κυκλοφόρησε στην Λευκάδα, αλλά παρέμειναν μέσα στο Ιστιοπλοϊκό τους.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε πολύ όπως γίνει ορθή αναπαραγωγή της είδησης, δεδομένου ότι «χρεώθηκαν» αδίκως στην Περιφερειακή ενότητα της Λευκάδας τα κρούσματα αυτά.
Με εκτίμηση,

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, προκειμένου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας να μάθει την αλήθεια και δεύτερον να μην βγάζει ανακοινώσεις δημιουργώντας πανικό.

Τετάρτη 8 Ιουλίου, η 5μελή οικογένεια των Σέρβων περνάει τα σύνορα του Προμαχώνα με ιδιωτικό Ι.Χ, όταν ακόμη τα σύνορα ήταν ανοικτά για τους Σέρβους υπήκους.

Στα σύνορα η σύζυγος περνάει από τεστ Covid-19, όπου βγαίνει αρνητικό και συνεχίζουν την πορεία τους με τελικό προορισμό την Λευκάδα.

Την ίδια ημέρα ο άντρας πηγαίνει σε Μαρίνα του Ακτίου, προκειμένου να πάρει το ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στον πατέρα του με το όνομα GOLDEN ANGEL, με σημαία Φιλανδίας, επιστρέφοντας στην Λευκάδα.

Πέμπτη 9 Ιουλίου ο άντρας οδηγείται από μόνος του στο νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει το τεστ κορονοϊού, επειδή ένιωσε αδιαθεσία.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το τεστ βγαίνει θετικός στον κορονοϊό, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οδηγείται στο νοσοκομείο Λευκάδας και η σύζυγός του, προκειμένου να κάνει και η ίδια το τεστ, επειδή ήταν στενή επαφή του.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων της γυναίκας και με το Σέρβο να παραμένει θετικός του Covid-19 μέσα στο σκάφος, τα παιδιά της οικογένειας εκδηλώνουν υψηλό πυρετό το Σάββατο 11 Ιουλίου.

Την ίδια ημέρα και τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας οδηγούνται στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η οικογένεια οδηγείτε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί και είναι το Αλέξανδρος Β’ στην περιοχή της Νικιάνας.

Μάλιστα μέχρι να οδηγηθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας όλη η οικογένεια ήταν ‘’κλεισμένη’’ μέσα στο σκάφος, χωρίς να βγουν καθόλου στην στεριά.

Έπειτα από δύο ημέρες διαμονής τους στο ξενοδοχείο καραντίνας και τα 5 μέλη της οικογένειας των Σέρβων οδηγείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στην μονάδα λοιμωδών την Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Στην επίσημη ανακοίνωση η πολιτική προστασία Περιφέρειας Ηπείρου ανέφερε τα εξής:

Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρει: «Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covit-19.

Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».

Οπότε κύριε Σκιαδαρέση καλό θα ήταν πριν βγάλετε οποιαδήποτε ανακοίνωση και να σπέρνετε τον πανικό, όπως έχετε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν χαρακτηρίζοντας τους Ηπειρώτες ως γύφτους, να διασταυρώνεται τις πληροφορίες.

Φωτογραφία: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Bowling: Άθλημα και δισκέδαση – Ο Νίκος Μπούφεσης μιλάει στην κάμερα του onprevezanews (LIVE)

Επόμενο Άρθρο

Απάντηση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας στο ΚΙΝΑΛ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...