Προετοιμασία ανάπτυξης σχεδιασμού του νέου πλάνου τραπεζοκαθισμάτων όπως αυτό διαμορφώνεται από τα νέα μέτρα προστασίας του «Μένουμε Ασφαλείς»

Αυτοψία στους υπάρχοντες αδειοδοτημένους χώρους τραπεζοκαθισμάτων εστίασης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων  και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Σπύρο Κόκκαλη.

Η επί τόπου αυτή συνάντηση των δύο πλευρών, αποτέλεσε μία πρώτη προσέγγιση του σταδιακού πλάνου ορθής και νόμιμης  χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων το οποίο και  θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου , όπου και θα επαναλειτουργήσουν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά και αναμένοντας τις τελικές συναποφάσεις όλων των λεπτομερειών μεταξύ της κυβερνήσεως των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ (από την πλευρά των Δήμων) σε συνέχεια της ειδικής τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κοινή αρχική θέση και συμφωνία,  τόσο του Δημάρχου Πρέβεζας όσο και του Προέδρου του Συλλόγου, αποτελεί η καλά οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων κατά γράμμα, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας του «Μένουμε Ασφαλείς» καθώς  και η δίκαια και ισομερής δυνατότητα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις.

Μία συντονισμένη και καλή εικόνα τήρησης των μέτρων ασφαλείας εκτός από ένδειξη ευθύνης του Δήμου και επαγγελματισμού των επιχειρήσεων προς τους Δημότες, αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για το Δήμο μας λίγο πριν την εκκίνηση της τόσο αναμενόμενης αλλά μειωμένης κατά το ήμισυ πλέον τουριστικής περιόδου λόγω της πανδημίας.

Όλες οι αναλύσεις σήμερα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι επισκέπτες πλέον εκτός από την ομορφιά, τις  καλές υπηρεσίες φιλοξενίας και το προσιτό κόστος, θα αποζητούν πλέον  πρωτίστως την ασφάλεια και την καλή οργάνωση αντίστοιχα είτε από τις δημοτικές αρχές των τουριστικών περιοχών είτε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Επίσης πολύ σημαντικό  και πρωταρχικό στοιχείο, αποτελεί η όποια επέκταση να μην ξεπερνά τα όρια της άνετης και ασφαλούς προσβασιμότητας και κίνησης τόσο των Δημοτών όσο και των επισκεπτών – τουριστών.

Σε κάθε περίπτωση, σε συνέχεια αυτής της πρώτης αυτοψίας θα υπάρξουν από την πλευρά του Δήμου πάντα σε συνεργασία με τον κλάδο της εστίασης και νέες πιο λεπτομερείς συναντήσεις συνεργασίας προ του τελικού οριστικού σχεδίου για την επανεκκίνηση την 1η Ιουνίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Την βελτίωση της πλατείας στην Τ.Κ Γοργομύλου σχεδιάζει ο Δήμος Ζηρού

Επόμενο Άρθρο

Ακυρώνει τα πακέτα κολοσσός της Φινλανδίας για Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...