Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 16:38

Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες θα κρατήσουν έως 28 Φεβρουαρίου (video)

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υπενθυμίζει μεταξύ άλλων στα μέλη του ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, εκτός από την αναγραφή της προγενέστερης και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να αντιστοιχεί στην αλήθεια και να είναι ακριβής, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η προγενέστερη τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας συνιστά προσοχή από τους εμπόρους στη διεξαγωγή των εκπτώσεων και στον ορθό υπολογισμό αυτών, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις, τα πρόστιμα έχουν πλέον διπλασιαστεί και χρειάζεται οι καταστηματάρχες να επιδείξουν την ανάλογη προσοχή, καθώς είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται αναίτια ποινές που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Τέλος πάγια θέση του Συλλόγου είναι η υπεράσπιση της Κυριακάτικης για το λόγο αυτό όπως αναφέρει τα καταστήματα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.

Προηγούμενο Άρθρο

Ηλεκτρονική έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω gov.gr. Σε εφαρμογή από 13 Ιανουαρίου 2023

Επόμενο Άρθρο

Στίβος: Στην δεύτερη θέση ο Αντρέα Μίτα στους κορυφαίους Κ18 για το 2022

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...