Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:16

Πρέβεζα: Φίδι ”Λαφιάτης” μπήκε σε κλουβί και έφαγε 15 καναρίνια

Μία συγκλονιστική εικόνα αντίκρισε το απόγευμα της Τρίτης μία γυναίκα, η οποία επισκέφτηκε το πατρικό της σπίτι στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.

Μέσα στην αποθήκη είχε σε ένα μεγάλο κλουβί 16 καναρίνια, τα οποία τα τάιζε καθημερινά, ωστόσο την Τρίτη δεν τα κατάφερε, γιατί την ”πρόλαβε” ένα φίδι- Λαφιάτης, ο οποίος μπήκε από μία τρύπα εντός της αποθήκης και στην συνέχεια μέσα στο κλουβί.

Το φίδι φαίνεται ότι έψαχνε τροφή, ξεκινώντας να καταπίνει ένα-ένα τα ”άτυχα” καναρίνια.

Η γυναίκα αντίκρισε το φίδι, μήκους άνω των 2 μέτρων μέσα στο κλουβί, μη μπορώντας να φύγει, αφού έπρεπε να χωνέψει πρώτα την τροφή του.

Από τα 16 καναρίνια τελικά μόνο ένα γλίτωσε με την ίδια να το φωτογραφίζει και να το ανεβάζει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, ζητώντας από τον κόσμο να της πει το είδος του φιδιού.

Τελικά το φίδι ήταν ο Λαφιάτης.

Λαφιάτης – Φωτογραφία αναγνώστριας

Γεωγραφική κατανομή

Ο Λαφιάτης ζει στην νότια Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία και στα Βαλκάνια από την Κροατία μέχρι την Ελλάδα.

Εμφάνιση

Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 200 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από τον λαιμό του και φτάνουν μέχρι την ουρά. Τα ανήλικα άτομα έχουν διαφορετικό χρωματισμό και είναι γκρίζα-ασημί με καφέ ή μαύρες κηλίδες κατά μήκος της ράχης.

Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια, και αβγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Δεν είναι καθόλου επιθετικό φίδι, ακίνδυνο για τον άνθρωπο, όμως μπορεί να δαγκώνει αν αρπαχτεί.

Πηγή: wikipedia.org

Η ίδια αφού βεβαιώθηκε ότι το φίδι ήταν ακίνδυνο το πήρε και το έβγαλε εκτός αποθήκης, αφήνοντάς το έξω στην φύση.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αχιλλέας Γκούμας: ”Επιπλέον 200 κιλά καλαμπόκι ανά στρέμμα εξασφαλίζει η εφαρμογή ειδικής θρέψης”

Επόμενο Άρθρο

Δικαστική απόφαση ακύρωσε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...