Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:45

Πρέβεζα: Στον δρόμο μια 45χρονη Ελληνίδα – Πουθενά το ελληνικό κράτος

Την δική της Οδύσσεια περνάει μία 45χρονη Ελληνίδα από περιοχή της Θεσπρωτίας, την οποία είδαν περαστικοί από τον κόμβο που οδηγεί προς Παντοκράτορα, να κρατάει στα χέρια της ένα σκυλάκι και να ζητάει βοήθεια.

Κανείς δεν σταματούσε για πολλούς λόγους, να ρωτήσει αν η 45χρονη Κατερίνα είχε πραγματικά ανάγκη από οτιδήποτε.

Το βλέμμα και ταυτόχρονα παράπονο της Κατερίνας που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, έκανε ένα νέο κορίτσι με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης να σταματήσει να δει τι πραγματικά συμβαίνει.

Η νεαρή κοπέλα (Ραφαέλα) έκανε γνωστό το θέμα στα social media και πολλοί άρχισαν να καλούν την αστυνομία και τον δήμο, προκειμένου η 45χρονη να βρει μία στέγη να μείνει, με δεδομένο ότι έρχεται κακοκαιρία.

Ουδείς όμως φορέας απάντησε θετικά στο κάλεσμα του κόσμου για την Κατερίνα, παρά μόνο απλοί πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν βοήθεια στην 45χρονη.

Περιπολικό της αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο μετά από αρκετή ώρα, ωστόσο οι αστυνομικοί αφού ρώτησαν την 45χρονη αν χρειάζεται οτιδήποτε δήλωσαν αναρμόδιοι και ”έριξαν” το μπαλάκι στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας.

Πολλοί επικοινώνησαν με εκπρόσωπο του δήμου, αλλά και εκείνος δεν έδωσε λύση, αφού ο Δήμος Πρέβεζας δεν διαθέτει άσυλο που να φιλοξενεί άστεγους.

Βρεθήκαμε στο σημείο προκειμένου να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, ανθρώπινα και μόνο.

Επικοινωνήσαμε τόσο με την αστυνομία, όσο με το ΕΚΑΒ, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη της φιλοξενίας ή παροχής βοήθειας, εφόσον η 45χρονη δεν είχε θέματα ιατρικά που να απαιτείται η μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

Και όμως εν έτη 2021 το άφαντο κράτος το αντικαθιστούν οι πολίτες και έτσι η Ραφαέλα με τον Χάρη, δύο νέα παιδιά πήραν την 45χρονη Κατερίνα να την φιλοξενήσουν έστω και προσωρινά, μέχρι να δούνε τι θα κάνουν.

Σημείωση δεν θελήσαμε ούτε φωτογραφίες ούτε να βίντεο να βγάλουμε γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο..Η φωτογραφία είναι από το ίντερνετ…

Προηγούμενο Άρθρο

Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αδελφοποίησης Douzelage συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας απλώνει χέρι βοηθείας στην 45χρονη Κατερίνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...