Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:58

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας, έδωσε με αποφάσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ζ΄ Κλιμάκιο) το οποίο είχε επιληφθεί για την εξέταση της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης των αναδόχων και των σχεδίων σύμβασης που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις πράξεις που κοινοποιήθηκαν προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων, χωρίς να αναμένεται η πάροδος της 15μερης προθεσμίας «δεδομένου ότι κατά της Πράξης αυτής (αντίστοιχα για κάθε έργο)  δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Σημειώνεται ότι:

  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» έχει τίμημα 15.320.221,24 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- FOTAGONLED Α.Ε.».
  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου  Πρέβεζας» έχει τίμημα  6.995.212.98 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Μετά την κοινοποίηση των Πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καλέσει τους αναδόχους των δύο έργων προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων.

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκε ο χώρος δημιουργίας του υδατοδρομίου στην Πρέβεζα (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (του Αντιστράτηγου ε.α Σιόρεντα Δημητρίου)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...