Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 10:35

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα” – Μηνυτήρια αναφορά για το Κάστρο του Παντοκράτορα

Την Τρίτη 18/10/2022, παραμονή της 110ης Επετείου Απελευθέρωσης της Πρέβεζας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Σύλλογός μας κατέθεσε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών «καταγγέλλοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κάστρο του Παντοκράτορα και ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να υποβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προς επίλυση της τραγικής κατάστασής του» (ερειπιώνας).

Πρέπει να κατανοήσουν οι κατά το νόμο υπεύθυνοι για το Κάστρο  ότι αυτό δεν κατέχει αστείρευτη αντοχή.

Έχει ημερομηνία λήξης που σχετίζεται άμεσα με την πραγματική και όχι  λεκτική τους θέληση να την σβήσουν από το ημερολόγιο της Τοπικής Ιστορίας.

Εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ακατανόητης αδιαφορίας και της παντελούς έλλειψης συνεργασίας Δήμου (το κάστρο του έχει παραχωρηθεί από το 1984) , της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα είχαν μετατρέψει το Κάστρο σ’ ένα τοπόσημο διεθνούς τουριστικής προβολής και πόλο οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η αόρατη αλυσίδα που δένει την Πρέβεζα με ιστορικά της στοιχεία έχει σπάσει σε πολλά της σημεία. Δεν αντέχει άλλες απώλειες και δεν πρέπει σαν Πρεβεζάνοι να ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ  άλλες απώλειες και «κοροϊδίες».

Εμείς θα εξαντλήσουμε το καθήκον μας απέναντι στο τόπο.

Η ενεργοποίηση και άλλων συλλογικοτήτων και ομάδων μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει, αρκεί να τη δούμε.

Το Κάστρο του Παντοκράτορα είναι ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο, όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της Πατρίδας Ελλάδας και για την ΕΡΕΙΠΩΣΗ ΤΟΥ υπάρχουν ΕΝΟΧΟΙ.

Το Δ.Σ.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’ Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει, θα ξεσκεπάσει τον παρακρατικό μηχανισμό και τους ενόχους στο σκάνδαλο των υποκλοπών.’’

Επόμενο Άρθρο

Μέχρι 23 Οκτωβρίου η εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...