Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:00

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζας”: Έγγραφο για την καταλληλότητα νερού ύδρευσης της πόλης μας

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζας” προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, σχετικά με την καταλληλότητα νερού ύδρευσης της πόλης μας.

Κύριε Δήμαρχε

μία, καταγγελτικού περιεχομένου, ανάρτηση συμπολίτη μας στο διαδίκτυο προ ημερών σχετική με το ύψιστης σημασίας δημόσιο αγαθό, το νερό και η άμεση αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ με τον ίδιο τρόπο,  θορύβησε σε μέγιστο βαθμό όλους τους δημότες σας  και σήκωσε διαδικτυακή φουσκοθαλασσιά.

Συγχρόνως ανέδειξε και μία άλλη παράμετρο, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε η Δημοτική σας Αρχή, με τους κάθ ύλην αρμόδιους, ένα μείζον θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας. Η εμπλοκή στον διαδικτυακό «καβγά» και αντιδημάρχου, έκανε το πρόβλημα πιο περίπλοκο.

Η καταγγελία του συμπολίτη μας, έστω και με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε, ήταν και είναι άκρως σοβαρή και δεν επιδέχονταν επιπόλαιες αντιπαραθέσεις και μάλιστα μέσω fb.

Αυτή έπρεπε ΑΜΕΣΑ να αξιολογηθεί από το προεδρείο της ΔΕΥΑΠ και να πάρει τον δρόμο της υπεύθυνης και νόμιμης αντιμετώπισης. Συγχρόνως μια επίσημη και ξεκάθαρη ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης, με όλα τα επίσημα στοιχεία που θα αποδείκνυαν, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος, το ψεύδος και τη συκοφαντία της καταγγελίας, θα έδειχνε υπηρεσιακή υπευθυνότητα και  σεβασμό στον δημότη.

Πληροφορηθήκαμε ότι έστω και μετά το … παντοδύναμο και αξιόπιστο fb με τα ελκυστικά like  και τις καρδούλες (!!!), το γεγονός πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, που θα αποφανθεί, σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα σε κάμποσα χρόνια.

Μέχρι τότε, επαναφέρουμε παλαιότερη πρόταση του συλλόγου μας προς τη ΔΕΥΑΠ ότι οι επίσημες μετρήσεις από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ποιότητα του νερού του Δήμου μας, εκτός της ιστοσελίδας της Δημοτικής Εταιρείας, να δημοσιεύονται και στα τοπικά ΜΜΕ για ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Ο σύλλογός μας από την ίδρυση του και με τα εκάστοτε Διοικητικά του Συμβούλια, έχει επισκεφτεί επανειλημμένα και με κάθε Δημοτική Αρχή τις εγκαταστάσεις της ύδρευσης και του βιολογικού για υπεύθυνη ενημέρωση της λειτουργίας τους με ικανοποιητικά αποτελέσματα πληροφόρησης και γνώσης. Το ίδιο θα ζητήσει στο άμεσο μέλλον και από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, γιατί πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι και υπεύθυνος πολίτης.

Κύριε Δήμαρχε μερικές θέσεις ευθύνης έχουν τη βαρύτητα κοινωνικού λειτουργήματος. Αυτή η επίγνωση πρέπει να οδηγεί πάντα και τις ενέργειες αυτών που τις κατέχουν, για να μην κλονίζεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτούς.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

Κων/νος  Λογοθέτης                                                                      Ελένη  Μίχα

Προηγούμενο Άρθρο

Αναβάλλεται το 10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3on3 Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών για τους αρνητές – Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...