Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 2:10

Πολιτιστικός σύλλογος Παντοκράτορα: (Παργινόσκαλα) -Η Ωραία Ελένη της Πρέβεζας κουρεύεται με μπουλντόζες….

Παραμονή της ημέρας του περιβάλλοντος με την παραίνεση του Δήμου Πρέβεζας, άνοιξε ο στρατός την πύλη των συρματοπλεγμάτων της ”φυλακισμένης” Παργινόσκαλας και μπήκε μέσα σαν ιδιοκτήτης.

Στο όνομα της αποψίλωσης ( κόψιμο χόρτων )και κλαδέματος του δάσους κατασπαράχτηκε για άλλη μια φορά η Παργινόσκαλα με μπουλντόζες.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή με αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και των δασών ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης . Με μελέτες που έκαναν πληρωμένες από τους δημότες προωθώντας έτσι αδειοδότηση σε επιχειρηματικούς ομίλους ( Fast Track – πράσινη συμφωνία Ε.Ε ) προκειμένου να παραδώσουν όλο το παραλιακό μέτωπο του Παντοκράτορα ( Αλωνάκι – Λιμανάκι – παραλία Παντοκράτορα ) . Εφ’ όσον δεν ανοίγουν το πάρκο διατηρούν ετσιθελικά απορριφθέν ιδιοκτησιακό καθεστώς του στρατού , το οποίο οδηγεί σε αποχαρακτηρισμό του πάρκου και δάσους με αναγνώριση ανύπαρκτων δικαιωμάτων κυριότητας .

  • Η Παργινόσκαλα καταγράφτηκε στο κτηματολόγιο της τέως νομαρχίας .
  • Εντάχτηκε στο ευρύτερο σχέδιο της Πόλης μας σαν πάρκο.
  • Είναι χαρακτηρισμένο επίσημα ως δάσος από την δασική υπηρεσία καταχωρημένο στους δασικούς χάρτες .
  • Δεν ήταν και δεν είναι στρατόπεδο για να υπόκειται στις όποιες διαδικασίες των στρατοπέδων που παραχωρήθηκαν στον Δήμο.
  • Δεν έχουμε πόλεμο για να επιταχθεί όπως το 1940-41
  • Οι πρόσφυγες του Παντοκράτορα διέθεσαν κοινή προσφυγική περιουσία(δημόσιοι λειμώνες – συμφωνία Λωζάνης 1923) στον δήμο Πρέβεζας .Η τότε δημοτική αρχή ( δημαρχία Ν.Γιαννούλη ) το έκανε πάρκο και δάσος από πεδίο βολής που ως τότε χρησιμοποιούσε παρατύπως ο στρατός.
  • Οι αποφάσεις των δικαστηρίων μετά το παραπάνω είναι τελεσίδικες και ξεκάθαρες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η Παργινόσκαλα ανήκει στους δημότες της Πρέβεζας.

Ποιος είναι ο λόγος που είναι περιφραγμένη η Παργινόσκαλα και την διαχειρίζεται ο στρατός με ανοχή των δημοτικών αρχών εδώ και 30 χρόνια;

Η νέα δημοτική αρχή έχει χρέος να ”αποφυλακίσει” την Παργινόσκαλα ανοίγοντας τις πύλες και αξιοποιώντας την σαν πάρκο και δάσος για τους δημότες Πρέβεζας και όχι να την βάζει για πούλημα κουρεύοντας την και κατασπαράσσοντας αυτήν με μπουλντόζες.

  ΤΟ Δ.Σ του Συλλόγου Παντοκράτορα

Προηγούμενο Άρθρο

Κλειστά σχολεία αύριο – 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών

Επόμενο Άρθρο

Ανοιχτό και πάλι για το κοινό το Κάστρο της Πάργας – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...