Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:29

Πολιτική επιτυχία Ριζόπουλου η επιδότηση για κλημεντίνη και εσπεριδοειδή

Τη διαβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα στήριξης της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν, όλες οι καλλιέργειες, ακόμα κι εκείνες που ήταν στο στάδιο της προ-άνθισης έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, στο πρόγραμμα αποζημιώσεων συμπεριλαμβάνονται και τα εσπεριδοειδή της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Με βάση τον προγραμματισμό Θα αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν και θα υπάρξει κάλυψη της αποζημίωσης που Θα υπολογιστεί στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό Θα υπάρξει άμεση προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών από τον ΕΛΓΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το ποσό της τάξης των 155 εκατ. ευρώ Θα καταβληθεί στον ΕΛΓΑ μέσω του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εξέλιξη αυτή είναι άλλη μια επιτυχία, όπως και η πρόταση της ένταξης τεχνολογικής κοινότητας στο Σχέδιο Ανάκαμψης.

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, στις 3 Φεβρουαρίου 2021 ζητούσε να επιδοτηθούν άμεσα οι παραγωγοί «κλημεντίνης» της Π.Ε. Άρτας, αλλά και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται, τόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όσο και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστολή μάλιστα συνοδευόταν από πλήρης οικονομικοτεχνική καταγραφή της κατάστασης αλλά και της προτεινόμενης επιδότησης, την οποία εκπόνησε ο τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της παράταξης.

Στις 22 Ιανουαρίου 2021 είχε προηγηθεί συνεργασία μελών των «Οριζόντων Ηπείρου» με τον διευθυντή του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα, όπου αναλύθηκε ο τρόπος συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Ηπείρου και αγροτών, η οποία υπήρξε εποικοδομητική για την κατάθεση των ολοκληρωμένων προτάσεων της παράταξης στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνεχή θετική έκβαση που είχε η πρωτοβουλία μας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι δυνάμεις της αυτοδίκαιης μόνο εφόσον διαθέτουν πολιτική επιχειρηματολογία και σχέσεις μπορούν να βγάλουν την Ήπειρο από το αδιέξοδο. Η παράταξή μας εργάζεται με όλες τις δυνάμεις, για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών. Δεν μένουμε στα λόγια. Καταθέτουμε σοβαρές προτάσεις, συνομιλούμε με τους κατάλληλους θεσμικούς φορείς και φέρνουμε αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας».

Προηγούμενο Άρθρο

H Πρέβεζα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με δράσεις και δημιουργίες πολιτισμού

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021: “Οι φορεσιές του χθες στις βιτρίνες του σήμερα”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...