ΠΟΕΔΗΝ : Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – Ύποπτα κρούσματα είναι στην αναμονή 10 ώρες, μεγάλη η θνητότητα στις ΜΕΘ

Ημερομηνία:

spot_img

Όπως αναφέρει, κατά την χθεσινή εφημερία στο ΑΧΕΠΑ, προσήλθαν πάνω από 160 ασθενείς – ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, οι οποίο περίμεναν 10 ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την κατάσταση και σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάμψη των ασθενών.

Όπως αναφέρει, κατά την χθεσινή εφημερία στο ΑΧΕΠΑ, προσήλθαν πάνω από 160 ασθενείς – ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, οι οποίο περίμεναν 10 ώρες  προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

«Τραγικές καταστάσεις»

«Νηστικοί, με πυρετό, σε ένα χώρο υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων… Εισήχθησαν 110 ασθενείς με κοροναϊό. Δεν υπήρχαν κρεβάτια και ασθενείς με κοροναϊό που ήδη νοσηλεύονταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Ερχόταν γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές» αναφέρει χαρακτητριστικά και προσθέτει:

«Ασθενείς που μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία σε μη επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, ακολούθως διακομίσθηκαν από της μη επιταγμένες, σε επιταγμένες κλινικές. Τι επίταξη είναι αυτή δεν ξέρουμε. Τραγικές καταστάσεις για τους ασθενείς.».

«Μεγάλη η θνητότητα στις ΜΕΘ»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ είχαν 3 κενές κλίνες, ενώ ακόμη τρεις άδειασαν μετά το θάνατο τριών ασθενών.

«Οι 6 κλίνες γέμισαν αμέσως από διακομιδές. Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών λόγω έλλειψης κλινών» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρει μαρτυρίες εργαζομένων σε καρδιοχειρουργικές μονάδες που μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κοροναϊού: «Μας λένε, ότι είχαν μάθει,  οι ασθενείς που νοσηλευόταν εκεί να βγαίνουν ζωντανοί και τώρα θερίζει ο κοροναϊός».

πηγή:.in.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΓΑ ΕΥΑΘΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δεν έρχεσαι απλά για προπόνηση – Έρχεσαι για να αλλάξεις

🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΩΜΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.Η νέα αθλητική...

“Αφιερωμένο στον ένοικο των Δομών μας, για το αδόκητο “φευγιό του” στις 10 Αυγούστου 2026”

“Καλοί μου άνθρωποι,ακούστε με…. Κακός δεν είμαι! Ελάτε σιγά,σιγά να...

Δήμος Ζηρού: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια των δύο πιλότων στην Τανάγρα

Ο Δήμος Ζηρού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΑ 12α «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» (video-pics)

Η Πρέβεζα πλημμύρισε από δρομείς – Μικροί και μεγάλοι...