Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 4:14

Πλημμύρισαν 400 στρέμματα γης στην Χόχλα – Σε απόγνωση οι αγρότες

Εικόνες καταστροφής αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής Χόχλα Καναλακίου, βλέποντας να βρίσκονται 400 και πλέον στρέμματα καλλιεργήσιμης γης κάτω από το νερό.

Αιτία αυτών είναι ο μη καθαρισμός του ποταμού Τ9 ευθύνης του Τ.Ο.Ε.Β Αχέροντα τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, λόγω βλάβης που υπέστη η μοναδική βάρκα του οργανισμού, η οποία καθάριζε τον ποταμό.

Ωστόσο οι καταγγελίες των αγροτών της Χόχλας πολλές, με κάποιες από αυτές να κάνουν λόγω για πρωτοφανή περιστατικά που γίνονται για πρώτη  φορά τα τελευταία 40 χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα και πάντα με τις καταγγελίες, η βάρκα του Τ.Ο.Ε.Β., χωρίς κανείς να γνωρίζει μέχρι σήμερα το ποιος έδωσε την εντολή, πήγε σε περιοχή της Π.Ε Θεσπρωτίας προκειμένου να πραγματοποιήσει παρόμοιες εργασίες και γύρισε με προβλήματα, μένοντας όλο αυτό το διάστημα στο συνεργείο.

Η βάρκα με ειδικό εξοπλισμό καθάριζε τουλάχιστον μία φορά το μήνα τον ποταμό Τ9 από χόρτα, καλαμιά και φερτά αντικείμενα, προκειμένου να κρατιέται η στάθμη του νερού σε χαμηλά επίπεδα για να μην πάει το νερό και πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες.

Αποδέκτης των παραπόνων είναι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Χόχλας-Κουκουλιου Κοσμάς Τζίμας, ο οποίος μιλώντας στον onprevezanews.gr έκανε λόγω για ολική καταστροφή, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να μην μπορέσουν να εισπράξουν αποζημιώσεις.Αυτό το περιστατικό γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν το μάζευα των καρπών του καλαμποκιού και να κινδυνεύουν να μην εισπράξουν ούτε ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχουν σε γεωπόνους κ.α, καθώς και να πάνε ένα μεροκάματο στο σπίτι τους.

Οι αγρότες πληρώνουν κάθε χρόνο στον Τ.Ο.Ε.Β το ποσό των 25 ευρώ, ανά στρέμμα, προκειμένου ο Οργανισμός να καθαρίζει τον ποταμό, καθώς να έχουν και νερό για τις καλλιέργειες τους.

Το μέλος του Δ.Σ του Τ.Ο.Ε.Β Ευάγγελος Κασκάνης, που μένει στην Χόχλα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Οργανισμού προκειμένου να λάβει απαντήσεις κάτι που όπως μας καταγγέλλει σε κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να στείλει επίσημη επιστολή για να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ για να υπάρξει απαντήσεις στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Δείτε την επιστολή

Αγρότες μάλιστα ξεκινούν να στέλνουν υπεύθυνες δηλώσεις προς τον Τ.Ο.Ε.Β., ζητώντας αποζημιώσεις από την διοίκηση του Οργανισμού. Δείτε επίσης.

Δείτε πλάνα από την καταστροφή και δηλώσεις:

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Στέργιου Γιαννάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Επόμενο Άρθρο

Ανοιχτή επιστολή προέδρου ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας Νίκου Τζίμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...