Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 7:18

Περιοδεία της Γ.Γ. ΥπΑΑΤ Χριστιάνας Καλογήρου στην Πρέβεζα (video-pics)

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε μονάδες του πρωτογενούς τομέα στην Πρέβεζα.

Την κ. Καλογήρου συνόδευσαν ο γραμματέας Αγροτικών φορέων της Ν.Δ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο διευθυντής του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Ιωάννης Βέργος, το μέλος της κεντρικής επιτροπής Τζιανλούκα Ματσίρας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πρέβεζας Σωτήρης Πάτσης.

Ξεκίνησε από τις σύγχρονες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις ντομάτας, αυτοματοποιημένου συστήματος υδροπονίας, του νέου επιχειρηματία-παραγωγού Γιώργου Στύλου. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει
έκταση 6 στρέμματα, ενώ οι συνολικές του εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 40 στρέμματα.

Στα θερμοκήπια του Γιάννη Σολδάτου συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων, διαπίστωσε το μεράκι και τις προσπάθειες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πολυποικιλιακής μελιτζάνας.

Ακολούθησαν επισκέψεις στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ΑΣΠΟΠ Πρέβεζας και ΑΣΥΠ Νικόπολης. Με τους προέδρους Παναγιώτη Σουρτζή- Σταμουλάκη και Κώστα Χασάνη αντίστοιχα, καθώς και με μέλη των 2 Συνεταιρισμών, συζήτησε θέματα που τους απασχολούν και τα οφέλη που έχουν προκύψει για τα Συλλογικά Συνεταιριστικά Σχήματα και τις Οργανώσεις Παραγωγών από τα νέα
μέτρα που θεσπίστηκαν.

Τέλος, μετέβη στο ελαιοτριβείο «Ζάλογγο» στην Καστροσυκιά, όπου παράγεται μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματος της περιοχής.
«Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των παραγωγών και των επιχειρηματιών του πρωτογενούς τομέα και κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Προηγούμενο Άρθρο

Στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανσαμπλ στην Βέροια οι αθλήτριες του Α.Γ.Σ Κλεοπάτρα

Επόμενο Άρθρο

Α΄ Κύκλος  Εαρινού Εξαμήνου 2023 (πρόγραμμα)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...