Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:36

Περιβαλλοντολογική έγκριση της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του οικισμού Μεσσοποτάμου του Δήμου Πάργας

Μία σημαντική μελέτη που αφορά την επέκταση του οικισμού Μεσσοποτάμου έλαβε έγκριση από την επιτροπή Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Υπουργειου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η μελέτη αφορά δημιουργία νέου οικισμού που θα αποτελεί αυτοτελή πολεοδομική ενότητα με κύρια χρήση αυτή της αμιγούς κατοικίας και επιπλέον την κατασκευή ξενώνων μικρού δυναμικού ( 20 κλίνες), εμπορικά καταστήματα για τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους καθώς και πολιτιστικά κτίρια αλλά και κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέoν η  δημιουργία  πλατείας και παιδικής χαράς σε συνδυασμό με άλλους κοινόχρηστους  χώρους θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα πρασίνου-κίνησης πεζών.

Η εξέλιξη αυτή είναι καθοριστική για την ουσιαστική αναβάθμιση της Κοινότητας  Μεσσοποτάμου, διότι θα δώσει μία δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη σημαντική αρχαιολογική αξία του ιστορικού χώρου του Νεκρομαντείου.

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ

Επόμενο Άρθρο

Fishing & Hunting Point – Καλοκαίρι με μεγάλη γκάμα ειδών Camping και Θαλάσσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...