Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 13:41

Παύλος Φραγκούλης: Οι ερωτήσεις που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 7 Ιουνίου

1)

  1. Στις 29/1/20 είχα καταθέσει ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο όσον αφορά τα διόδια του Ακτίου, ζητώντας να μην καταβάλλουν οι κάτοικοι της Πρέβεζας το αντίτιμο της διέλευσης διότι το βάρος είναι δυσβάσταχτο για κάποιον που εργάζεται και είναι αναγκασμένος να διελαύνει τα διόδια καθημερινώς. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι είναι κάτι για το οποίο αποτύχατε, και θα γίνουν άλλες προσπάθειες.
  2. Στις 31/3/20 με παρέμβαση μου ζήτησα όσοι διελαύνουν τα διόδια εν μέσω πανδημίας και καθολικής καραντίνας να μην πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων. Παρά τις υποσχέσεις σας και αυτή η ενέργεια έπεσε στο κενό.
  3. Στις 29/5/20 μετά από εισήγηση μου στο περιφερειακό συμβούλιο πρότεινα: Α)Την ελεύθερη διέλευση από την υποθαλάσσια σήραγγα των κατοίκων της Πρέβεζας,της Λευκάδας και των όμορων περιοχών Β)Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με πολύ χαμηλό κόστος Γ)Την ελεύθερη και οργανωμένη διέλευση ποδηλάτων από την σήραγγα.
  4. Στις 30/6/20 με την υπ’ αριθμόν 10/44 το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος όπου ζητούσε: Α)Απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων του δήμου Πρέβεζας και των όμορων περιοχών της υποθαλάσσιας σήραγγας από την καταβολή των διοδίων Β)Το αντίτιμο διέλευσης να καλύπτει και την επιστροφή εντός συγκεκριμένου-προκαθορισμένου χρονικού ορίου (π.χ οκτώ ωρών) Γ)Καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» με κόστος 50% της κανονικής τιμής διέλευσης για όσους έχουν ένθεν και ένθεν αγροτικές ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Δ)Μείωση του κόστους κάρτας πολλαπλών διελεύσεων, με ένταξη στο καθεστώς αυτό και των επαγγελματιών ταξί ή και ενδεχομένως άλλους επαγγελματίες που υποχρεώνονται να μεταβαίνουν συχνά ένθεν και ένθεν της σήραγγας.
  5. Στις 2/4/21 και με άλλη μια παρέμβαση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή την δικαίωση από το ΣτΕ για την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε Ιωαννίνων από τους σταθμούς των διοδίων Τύριας, Παμβώτιδας(Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου και με αφορμή το δεδικασμένο για τους κατοίκους της Π.Ε Θεσπρωτίας αλλά και του δήμου Μετσόβου ζήτησα να ισχύσει το ίδιο και τους κατοίκους της Πρέβεζας. Και τότε πήρα την δέσμευση ότι θα ακολουθηθεί η ίδια οδός του ΣτΕ.

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας και ακόμη οι κάτοικοι της Πρέβεζας δεν βλέπουν τη δικαίωση που περίμεναν. Η ερώτηση μου είναι: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτό το ζήτημα και αν τελικά θα δικαιωθούν οι Πρεβεζάνοι ή θα αντιμετωπιστούν σαν πολίτες 2ης κατηγορίας;

2) Το κάστρο του Αγ. Ανδρέα. στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες ήταν το προεκλογικό σας κάστρο. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;

Όσον αφορά το σημαντικότατο ζήτημα των οδικών αξόνων και την παραχώρηση της μελέτης αλλά της ευθύνης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Περιφέρεια Ηπείρου της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρου Π.Ε Πρέβεζας, αλλά και του πολύπαθου παραλιακού οδικού δικτύου της εθνικής οδού (όπως θέλουμε να την αποκαλούμε) Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.

θα περιμένω τις εξελίξεις και θα επανέλθω όταν παραστεί.

Παύλος Φραγκούλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόταση για τη διαμόρφωση της πλατείας Ν.Σαμψούντας κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για το ιστορικό και τη λειτουργία των Σ.Μ.Α.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...