Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 20:56

Παρουσιάστηκε το έργο Wonder| Child Friendly Destinations (video-pics)

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωΐ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, όπου παρουσιάστηκε το έργο Wonder| Child Friendly Destinations στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας.

Στην συνέντευξη το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, η ειδικής σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας Σέβη Κονταξή και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου έγινε η παρουσίαση του έργου και των δράσεων του, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι  προγραμματισμένες επικοινωνιακές δράσεις με επίκεντρο την παρουσίαση και γευστική δοκιμή του παιδικού μενού «Preveza Kids Menu».

Το Πρεβεζιάνικο Παιδικό Μενού παρουσίασε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας – Υπεύθυνο για την Περιφέρεια Ηπείρου Τάσος Τόλης.

Ο γενικός στόχος του έργου WONDER είναι να αυξήσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, μέσω μιας φιλικής προς τα παιδιά προσέγγισης, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς (διακυβέρνηση, περιβάλλον και υπηρεσίες), με την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων συμμετοχικών μεθόδων με βάση και θέμα τα παιδιά.

Το έργο WONDER συνδυάζει μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω με αποφάσεις και στρατηγικές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω, ήτοι παιδιά, κοινωνία των πολιτών, επιχειρηματικός τομέας, συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης, για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου προσέγγισης για προορισμούς φιλικούς προς τα παιδιά. Αν και ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους εταίρους έχουν ήδη δεσμευτεί στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών που απευθύνονται σε παιδιά, απουσιάζει μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών των εταίρων, τόσο σε επίπεδο κατοίκων όσο και σε τουριστών, μια ολοκληρωμένη πολιτική που απευθύνεται σε παιδιά. Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων και η διακρατική προσέγγιση θα είναι, συνεπώς, στρατηγικές για την ορθή αντιμετώπιση των εντοπιζόμενων αλλαγών ώστε να δημιουργηθεί τελικά ένα διακρατικό δίκτυο “προορισμών φιλικών προς τα παιδιά” που θα χαρακτηρίζεται από μια κοινή ταυτότητα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Πάργα

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Καχριμάνη με Σκανδάλη με θέμα το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...