Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:20

Παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη η σύμβαση του έργου ύδρευσης στην Λευκάδα (video-pics)

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Λευκάδα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ερχόμενος από Αθήνα αεροπορικώς.

Το τεράστιο έργο ύδρευσης είναι μήκους 104 χλμ, θα καλύπτει 3 νομούς (Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα) και συνολικά 150.000 πληθυσμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσεις τα 145 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ως χρόνος παράδοσης είναι 40 μήνες (36 μήνες κατασκευής και 4 δοκιμών), αν και όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‘’ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί και πριν από τους 40 μήνες που ορίζει το χρονοδιάγραμμα).

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Διοικητήριο Λευκάδας μεταξύ της  αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ (υπέγραψε ο κ. Γιώργος Περδικάρης).

Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη, το παρών έδωσαν ο υπουργός κ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός κ. Ταχιάος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Λιάπης, οι περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Καχριμάνης, Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλής, οι βουλευτές Πρέβεζας κ. Κυριάκης, Λευκάδας κ. Καββαδάς, Άρτας κ. Στύλιος, οι δήμαρχοι Πρέβεζας κ. Γεωργάκος, Λευκάδας κ. Βεργίνης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου Ζηρού κ. Γιολδάσης, οι πρόεδροι ύδρευσης Πρέβεζας – Φιλιππιάδας, κ. Σαργιάνογλου, Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ. Δαρδαμάνης, το μέλος της Π.Ε Ν.Δ κ. Ματσίρας, πρόεδροι ΔΕΕΠ της Ηπείρου και της Λευκάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι της Π.Ε Λευκάδας.

Ακολούθησε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Προηγούμενο Άρθρο

Ναρκωτικές ουσίες στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 168 συσκευασίες

Επόμενο Άρθρο

Νίκος Γεωργάκος: ”Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή μας” (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...