Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 21:34

Παρουσίαση πεπραγμένων διετίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πάργας

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας η παρουσίαση των πεπραγμένων της διετίας. Στην διάρκεια της συνεδρίασης σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος και την προσωπικότητα της.

O Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην διοικητική, οργανωτική και οικονομική αναδιάταξη του Δήμου Πάργας, καθώς και στις ενέργειες που προωθούν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων σε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τα οποία έχουν αντληθεί ήδη σημαντικά ποσά. Η δεδομένη υποστελέχωση του Δήμου και ειδικά η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αντιμετωπίστηκε με σημαντικές οργανωτικές αλλαγές, την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέο κτήριο και την εφαρμογή λύσεων πληροφορικής, με στόχο την παροχή στους πολίτες αναβαθμισμένης εξυπηρέτησης. Με τις σημαντικές συνέπειες της πανδημίας, τον πενταπλασιασμό του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών και τον σημαντικό περιορισμό των εσόδων από τον Τουρισμό, ο Δήμος άντεξε και δεν προχώρησε σε καμία απολύτως αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος και για την επόμενη χρονιά.

Κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας υπήρξε απόλυτη συνεργασία με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι  με την συνεχή και φιλότιμη προσπάθειά τους , σε συνδυασμό πάντα  με εθελοντές πολίτες  έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον ευπρεπισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε περιοχή. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι παρά τα ελάχιστα φαινόμενα μικροπολιτικών πρακτικών που παρατηρήθηκαν από ελάχιστούς,  αγωνίστηκαν και έκαναν ουσιαστικές προτάσεις με κύριο γνώμονα την πρόοδο του τόπου, θέτοντας το εμείς πάνω από το εγώ.

Στην συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπούσιος, κ. Πιτσαρός, κ. Γκίζας, κ. Μάρκου, κα. Ρεπάνη και  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας κ. Νήρας παρουσίασαν με συγκεκριμένα στοιχεία το έργο που συντελέστηκε στην μέχρι τώρα θητεία της Δημοτικής Αρχής.

Με την σειρά τους οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Νάστας, κ. Νάκιας και κ. Δέσκας είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Δημοπρατούνται η επ.ο. Μακρύκαμπος- Σκοτωμένο Άρτας και η γέφυρα Αμμουδιά- Βαλανιδορράχη Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στο Δήμο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...