Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 6:16

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (6): Ο Mr. President που ”έριξε” στάχτη στα μάτια των Πρεβεζάνων

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν το κρύβει ότι όχι απλά ανήκει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν και υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2015 στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Σημείωση: Η προεκλογική σελίδα στο Facebook του κ. Αλμπάνη έχει τελευταία δημοσίευση στις 17/12/2019.

Ο ίδιος δεν εκλέχθηκε Βουλευτής, ωστόσο ανέλαβε μια σημαντική θέση όπως αυτή του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου πήρε τα ινία της προεδρίας των Πρυτάνεων μέχρι 31/04/2022.

Ο κ. Αλμπάνης κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 11/10/2021 στην τοποθέτηση του είχε πει: ”Το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι στρατηγικής σημασίας και συμπληρώνει τη σχολή οικονομικών . Μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων. Όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα μείνουν ως έχουν και σε αυτό θα επιμείνουμε. Στόχος είναι να ενισχύσουμε το τμήμα” είχε πει ο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Άρα μιλάμε για στάχτη στα μάτια των Πρεβεζάνων και πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ρίχνει ”κροκοδείλια” δάκρυα για την απόφαση μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και στο ”Νόμο Κεραμέως”.

Μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα πριν την απόφαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ο προεδρεύων των Πρυτάνεων κ. Αλμπανης είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έταξε ”λαγούς και πετραχήλια”, όπως:

1. Σε βάθος τετραετίας, διπλασιασμός του αριθμού μελών ΔΕΠ —2000 διορισμοί ανά έτος.

2. Σε βάθος τετραετίας, διπλασιασμός της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

3. Αυστηρή τήρηση του νόμου που απαιτεί την προκήρυξη κάθε θέσης που κενούται από συνταξιοδότηση μέλους ΔΕΠ.

4. Διοικητικό προσωπικό: αύξηση τουλάχιστον 15%.

5. Καθιέρωση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε Πανεπιστημιακά Τμήματα στα οποία η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν. Πιλοτικό πρόγραμμα ελεύθερης εισαγωγής από το Λύκειο για μία 5ετία, με επαναξιολόγηση του θεσμού.

6. Δωρεάν λειτουργία/φοίτηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), κάλυψη με δημόσια δαπάνη (10 εκατομμυρίων ανά έτος) των ανελαστικών τους εξόδων και παράλληλη κατάργηση κάθε επιπλέον αμοιβής των διδασκόντων.

7. Ειδική χρηματοδότηση και στελέχωση των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων.

8. Διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλα τα ΑΕΙ. Σε αυτά θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα περιλαμβάνουν αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς. Η λειτουργία τους θα προϋποθέτει συμφωνίες των Πανεπιστημίων με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

9. Κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

10. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

11. Αύξηση του φοιτητικού επιδόματος (από τα 1000 στα 1500 ευρώ τον χρόνο για 40.000 φοιτητές).

12. Διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης

13. Ανασύσταση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με παραδείγματα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ίδρυση Υπουργείου Πανεπιστημίων και Έρευνας.

Άρα μπορεί κανείς να πει ότι μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε ενδεχόμενη επιστροφής του στην κυβέρνηση θα δώσει τα ρέστα του.

Άρα μπορεί κανείς να πει ότι για την καρέκλα της κυβέρνησης όλα μπορεί να γίνουν, ακόμη και ο εμφύλιος ανάμεσα σε Γιάννενα και Πρέβεζα, σιγά τώρα ποιος θα νοιαστεί για αυτό.

Μπορεί η απόφαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και την τελική απόφαση να την λάβει η υπουργός Παιδείας, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη που θα πρέπει να γίνουν πριν το οριστικό ΟΧΙ ή ΝΑΙ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑ

”Η δημοσιογραφία δεν προστατεύει τις αρχές, η δημοσιογραφία προστατεύει τους πολίτες – Νόμος” – Γιάννης Βασιλειάδης

Προηγούμενο Άρθρο

Δημήτρης Καραμανίδης: ”Δηλώνω παρών και θα κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα”

Επόμενο Άρθρο

Σπύρος Ριζόπουλος: ”Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης, είτε από ενσυναίσθηση, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...