Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 17:48

Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Δρυόφυτου

Παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Δρυόφυτου του Δήμου Ζηρού για τυχών αναζωπυρώσεις, μετά την φωτιά η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο τα ξημερώματα μετά τη μάχη που έδωσαν Πυροσβεστική, εθελοντές, περιφέρεια και δήμος.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Ηπείρου με μήνυμά του τονίζει την υποδειγματική λειτουργία του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και το εξαιρετικό έργο που υπέδειξαν για την αντιμετώπισή της.

Υποδειγματική μπορεί να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση, από το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου,  της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Δρυόφυτο – Παντάνασσας που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής,  με εντολές και οδηγίες του Συντονιστή Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγου Δ. Κοντογιάννη και άριστος συντονισμός των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, της Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Εθελοντών της ΛέσχηςΕλλήνων Καταδρομών Πρέβεζας, ιδιωτών  και του Δήμου Ζηρού, ο οποίος είχε αναλάβει τον τομέα της Διοικητικής μέριμνας.

Τα συγχαρητήριά του,  προς όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση και την κατάσβεση της πυρκαγιάς,  έδωσε σήμερα ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος  στην περιοχή  και παρακολούθησε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι: «Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε και έδρασε η Πυροσβεστική ήταν άψογος και  αξίζουν συγχαρητήρια στον επικεφαλής της επιχείρησης, υποστράτηγο Δ. Κοντογιάννη, με την καθοδήγηση του οποίου στη διάρκεια της νύχτας η φωτιά τέθηκε υπό απόλυτο έλεγχο με οργανωμένα-πεζοπόρατμήματα και αφού προηγουμένως είχε  αποτραπεί το ενδεχόμενο  επέκτασή της κοντά σε οικισμούς. Σήμερα το πρωί το έργο των πεζοπόρων τμημάτων ολοκλήρωσε με περισσότερες από 20 ρίψεις νερού σε ενεργές εστίες εναέριο πυροσβεστικό μέσο».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με εντολή τουΥποστράτηγου Συντονιστή Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων Δημήτριου Κοντογιάννη, μετακινήθηκαν άμεσα 70 πυροσβέστες από Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζας, ενεργοποιήθηκαν μηχανήματα των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας Άρτας και Πρέβεζας, υδροφόρες των Π.Ε., ως και ιδιωτών με το συντονισμό του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργου. Παρόντες στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής και  η Προϊσταμένη  της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Τσιατούρα.

Προηγούμενο Άρθρο

Σε δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα συμμετείχε ο Α.Σ Πρέβεζα ”ΕΥΖΗΝ” με σημαντικές επιδόσεις

Επόμενο Άρθρο

Τ.Ε Κ.Κ.Ε. Πρέβεζας – Δημοτικό Παραδοσιακό Γλέντι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...