Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:07

Παράταση έως 31/3 η επέκταση σχεδίου του Δήμου Πρέβεζας

Υποβολή Δηλώσεων Ιδιοκτησίας προς ένταξη στο σχέδιο Πόλης Πρέβεζας των περιοχών Άγιος Γεώργιος – Παντοκράτορα (ΠΕ9Δ) – Λευκαδίτικα (ΠΕ3Β) (ΠΕ3Γ) – Υδραγωγείο (ΠΕ4Β) – Αγία Ειρήνη (ΠΕ7Β) – Νοσοκομείο (ΠΕ5Β)– Βλάχικα (ΠΕ8Β3) και Ψαθάκι (ΠΕ19).

Όπως ήδη γνωρίζουν οι συμπολίτες μας από 21 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων που πρέπει να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες για την ένταξη των ως άνω περιοχών στο σχέδιο πόλης της Πρέβεζας.

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας είναι όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο στις περιοχές αυτές βάσει του άρθρου 12 του Ν. 1337/1983, όπως αντικαταστάθηκε και τροποποιήθηκε από το άρθρο 6 του Ν. 2242/1994 και το Ν. 4315/2014.

Για το σκοπό αυτό συστήθηκε και λειτουργεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, αρμόδιο Γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών, με υπεύθυνη την Κα Παππά Μαρία, στο τηλέφωνο 26820-23835 καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:00. Για τον ίδιο σκοπό αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και συγκεκριμένα στη διεύθυνση

http://www.dimosprevezas.gr/ktimatografisi-poleodomisi-praxi-efarmogis/

οδηγίες για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας και των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομιστούν από τους ιδιοκτήτες των περιοχών Άγιος Γεώργιος – Παντοκράτορας – Λευκαδίτικα – Υδραγωγείο – Αγία Ειρήνη – Νοσοκομείο – Βλάχικα – Ψαθάκι, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ένταξης των ως άνω περιοχών στο Σχέδιο Πόλης της Πρέβεζας. Σε περίπτωση που έστω και ένα μικρό τμήμα της ιδιοκτησίας εμπίπτει εντός των ορίων της μελέτης οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους ιδιοκτήτες. Τυχόν μη υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να εκδώσει οικοδομική άδεια, να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του και μελλοντικά θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την επίλυση αυτού του προβλήματος, εξ’ αιτίας αυτής της αστοχίας.

Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που κατέχουν ιδιοκτησίες εντός αυτών των περιοχών να φροντίσουν άμεσα για την υποβολή δήλωσης.

Ημερομηνία λήξης παραλαβής των δηλώσεων ιδιοκτησίας βάσει του χρονοδιαγράμματος του έργου, έχει οριστεί η 31 Μαρτίου 2021. Δεν θα δοθεί άλλη προθεσμία.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογή νέου Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν.Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Οι θέσεις της παράταξής μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...