Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Στέφανος Ντούσκος! (βίντεο)

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα ξαναζεί στιγμές δόξας χάρη στον Γιαννιώτη κωπηλάτη του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος το πρωί της Κυριακής κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη Σανγκάη, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος.

Από την 6η διαδρομή της μεγάλης κούρσας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας έδειξε από την πρώτη στιγμή τις άγριες διαθέσεις του. Με αποφασιστικότητα, πάθος και ασύλληπτη αντοχή, κράτησε σταθερά την επαφή με την πρώτη τριάδα και στα τελευταία 500 μέτρα εξαπέλυσε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση. Με εκρηκτικό φίνις, πέρασε μπροστά αφήνοντας πίσω του τον πολυνίκη Γερμανό Όλιβερ Ζάιντλερ, καθώς και τον Ολλανδό Φαν Ντορπ και τον Λιθουανό Ζάλατι. Το φινάλε της κούρσας ήταν συγκλονιστικό, με τον Ντούσκο να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να τερματίζει πρώτος στον κόσμο!

Η σημερινή επιτυχία είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, γιατί ήρθε σε έναν θεσμό που του έλειπε. Στην τρίτη του παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο σκιφ, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το μετάλλιο που αναζητούσε χρόνια. Το 2021 είχε συγκλονίσει τον πλανήτη με το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως στα Παγκόσμια είχε βρεθεί δύο φορές εκτός βάθρου – το 2021 στο Πλόβντιβ για μόλις 23 εκατοστά του δευτερολέπτου, και το 2022 στο Ρατσίτσε όπου είχε τερματίσει 6ος. Αυτή τη φορά όμως, η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή!

Ο 28χρονος πρωταθλητής από τα Γιάννενα, που φέτος είχε ήδη στο ενεργητικό του το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, απέδειξε ότι βρίσκεται στην καλύτερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση της καριέρας του. Με ψυχή, πείσμα και αστείρευτη δύναμη, όχι μόνο ανταγωνίστηκε αλλά νίκησε τους κορυφαίους του κόσμου, προσφέροντας στη χώρα μας ακόμη μια ανεπανάληπτη στιγμή υπερηφάνειας.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί αργότερα, όμως ο Στέφανος Ντούσκος έχει ήδη κερδίσει την καρδιά όλων των Ελλήνων. Η εικόνα του στην κορυφή του κόσμου, με το βλέμμα στραμμένο στη γαλανόλευκη, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη, όλα είναι δυνατά. Ο Στέφανος Ντούσκος δεν είναι απλώς χρυσός Ολυμπιονίκης. Είναι πλέον και Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

https://www.youtube.com/watch?v=Mr0bSvUxcFI

https://www.youtube.com/watch?v=rpwsqEhzd2s

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεοχώρι στο σκοτάδι: 3 χρόνια καταγγελίες, 2 τραυματισμοί και καμία λύση

Τρία χρόνια καταγγελιών, τηλεφωνικών οχλήσεων και αναφορών μέσω της...

Πρέβεζα: Με κατάνυξη και πλήθος πιστών η λιτάνευση της Παναγίας – Η πόλη τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου (Pics)

Μια ξεχωριστή βραδιά πίστης, συγκίνησης και κατάνυξης έζησε η...

Σοβαρό τροχαίο στην είσοδο της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου – 8 τραυματίες στο Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και παιδιά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην είσοδο της υποθαλάσσιας ζεύξης...

Σοβαρό τροχαίο στην είσοδο της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου – Σύγκρουση φορτηγού με τρία Ι.Χ. – Υπάρχουν τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην είσοδο της υποθαλάσσιας ζεύξης...