Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:58

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Όλοι μαζί να “γκρεμίσουμε” τα τείχη της απομόνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού  η 2 Απριλίου.

Αφορμή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης ,για μια διαταραχή που  “χτυπά” πλέον όλο και περισσότερες διπλανές μας πόρτες.

Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στην διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων,απομονώνοντας τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο.Έχοντας όλοι βιώσει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε κάποιες στιγμές της ζωής μας την αποξένωση και την μοναξιά, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η μοναχικότητα του αυτισμού για τα άτομα που την βιώνουν καθημερινά αλλά και τις οικογένειές τους.

Στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του.

Ο Δήμος Πρέβεζας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που “συμπορεύονται” με τον αυτισμό και σε συνεργασία  με τον Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος Ν. Πρέβεζας “Δύναμη”,  από σήμερα  Παρασκευή  2 Απριλίου και για ένα μήνα, θα φωτίσει το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό μπλε  της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.

Με την ευχή, τα χρώματα, οι ήχοι και οι υπέροχες εικόνες του κόσμου μας να “σπάσουν” τα τείχη της  μοναξιάς που έχουν υψωθεί γύρω από τους μικρούς μας ήρωες και να τους δώσουν τη δύναμη να πάρουν πίσω τη ζωή τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Το πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής μας

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 19 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...