Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 3:52

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο ενεργός covid 19 δεν έχει έως σήμερα ανιχνευθεί σε μητρικό γάλα από μητέρα ύποπτη η επιβεβαιωμένη για τον ιο. Ωστόσο οι ερευνητές συνεχίζουν έως σήμερα τα τεστ στο μητρικό γάλα.

Οι μητέρες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να θηλάζουν ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση του κορονοίου,διότι ο θηλασμός παρέχει άμεσα άλλα και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο στην υγεία του βρέφους όσο και της μητέρας. Επίσης δεν υπάρχει λόγος για αποφυγή τοποθέτησης του νεογνού επάνω στην μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό.Αντιθέτως η επαφή δέρμα με δέρμα θα πρέπει να εφαρμόζεται ,παρέχοντας με αυτό τον τρόπο βελτίωση της νοσηρότητας των βρεφών και ομαλότερη μετάβαση στην εξωμήτριο ζωή.

Ακόμη και αν μια μητέρα είναι ύποπτη η επιβεβαιωμένη για τον κορονοιό ενθαρρύνεται να συνεχίσει τον θηλασμό ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής.

 • Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών ,ιδιαίτερα πριν την επαφή με το μωρό.

 • Χρήση χειρουργικής μάσκας.Είναι σημαντικό να αντικαθιστά την μάσκα όταν υγραίνεται,να απορρίπτει την μάσκα αμέσως μετά την χρήση της,να μην επαναχρησιμοποιεί την μάσκα,να μην αγγίζει την μάσκα στο μπροστινό τμήμα της.

 • Να φτερνίζεται και να βήχει σε χαρτομάντιλο

 • Συχνό καθάρισμα των επιφανειών.

 • Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αντισταθμίζουνε τους κίνδυνους από νόσηση με κορονοιό.

  Τα νεογνά και τα βρέφη τα οποία θηλάζουν έχουν μικρότερες πιθανότητες λοίμωξης απο covid 19.

  Αυτά είναι τα βασικά μηνύματα τα οποία πρέπει να λάβουν οι μητέρες που επιθυμούνε να θηλάσουν αλλά φοβούνται λόγω του κορονοιού.(Συστάσεις Π.Ο.Υ για τον θηλασμό και τον κορονοιό).

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΈΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  Μαιευτική Κλινική Γενικού Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Κλείδωσε- Καθολικό lockdown για έναν μήνα σε όλη την χώρα

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Επιστολή για την λειτουργία του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...