Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:43

Ο Ωρωπός τιμά τον Αγιο Ιωσήφ στον ιστορικό Ναό της περιοχής

Τον προστάτη του Άγιο Ιωσήφ τιμά την Κυριακή 19 Μαϊου ο Ωρωπός Πρέβεζας στον ιστορικό Ναό, ο οποίος βρίσκεται στο αλσύλλιο λίγο έξω από τον οικισμό.

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και παρουσία πλήθους κόσμου, αφού σύμφωνα με το έθιμο πολλοί είναι οι πιστοί από τους κοντινούς οικισμούς που φτάνουν στο Ναό με τα πόδια απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή. Το πρωί της Κυριακής ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωσήφ θα τελεστούν ο Ορθρος και η Θεία λειτουργία.

Ο Ιερό Ναός του Αγ. Ιωσήφ κτίστηκε το έτος 1875 με δαπάνες του Γεωργίου Πετρή όπως αναγράφεται σε επιτοίχια πλάκα. Ο ναός είναι μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική. Στα νότια του ναού, εντός του περιβόλου, σώζεται μικρών διαστάσεων ισόγειο κτίριο, κτίσμα των αρχών πιθανότατα του 20ου αιώνα. Ο Ιερός Ναός και το πρόσκτισμά του, χαρακτηρίστηκαν ως κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Ο Δήμος Πρέβεζας ολοκληρώνει τις εργασίες καθαρισμού του προαύλειου χώρου του Ναού , και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων, ενώ όπως υπογραμμίζει μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές τις επόμενες μέρες όλα θα είναι έτοιμα για την υποδοχή των εκατοντάδων επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες.

Παλιότερα στον αύλειο χώρο του Αγίου Ιωσήφ πραγματοποιούνταν ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της περιοχής το οποίο στο πέρασμα του χρόνου “μεταφέρθηκε” στα καταστήματα του Ωρωπού τα οποία συνεχίζουν το έθιμο με την συμμετοχή πλήθους κόσμου .

 

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μ. Μάτσα στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (19 Μαϊου – 25 Μαϊου 2024)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών: Εκκινεί εκ νέου περίοδος υποβολής αιτήσεων από 12/10/2022 έως 14/10/2022

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις του κλάδου των Λογιστών […]