Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 23:45

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τσιόδρας βρέθηκε στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τσιόδρας.

Τον Δημήτρη Τσιόδρα υποδέχθηκαν στελέχη της Ν.Δ στο καφέ Μέντα στα δικαστήρια Πρέβεζας, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τις Ευρωεκλογές, προτρέποντας τους ένθερμα να στηρίξουν τον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας

O Δημήτρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας, το 1959. Τελείωσε το Α΄ Λύκειο Τρίπολης, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα «Sociology of Mass Media and Popular Culture» στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εργάστηκε επί 27 χρόνια ως δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας και ασχολείται συστηματικά με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας της κρίσης, έδωσε μάχες ενάντια στο λαϊκισμό και στο πλευρό των δυνάμεων που κράτησαν τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει παρακολουθήσει από κοντά τις διεργασίες στην Ε.Ε., ενώ ως δημοσιογράφος έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για την Ευρώπη. Το τελευταίο του, που κυκλοφόρησε το 2024 με τίτλο “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος”, καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς αλλά και τους εθνικούς ανταγωνισμούς στην πορεία εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των «27».

Προηγούμενο Άρθρο

Δράση οδικής ασφάλειας από την Τροχαία Πρέβεζας για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Επόμενο Άρθρο

Ας βοηθήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...