Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 2:58

Ο σύνδεσμος Λελοβιτών Πρέβεζας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του (video-pics)

Ο σύνδεσμος Λελοβιτών Πρέβεζας πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της σε αίθουσα του ξενοδοχείου Preveza City, παρουσία φορέων και πλήθος κόσμου.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής, ο αντιδήμαρχος Ζηρού Ζήκος Ρεμπής, η Ερμιόνη Γεωργαλή πρόεδρος Κοινότητας Θεσπρωτικού, ο Θεόδωρος Πανούσης πρόεδρος Αναπτυξιακής Δήμου Ζηρού, ο δημοτικός σύμβουλος Ζηρού Βαγγέλης Φίντζος, οι υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημητρίου, Παύλος Φραγκούλης και Μαρία Χήτα, το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Βαγγέλης Κύρλας, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Ρεμπής και ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας.

Ο χαιρετισμός του προέδρου του συνδέσμου Χρήστου Μήτση

Λελοβίτισσες και Λελοβίτες!

Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση της κοπής πίτας του συλλόγου μας και σας ευχόμαστε να έχετε καλή χρόνια με υγεία και χάρες στα σπίτια σας.

Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση  θα ήθελα να σας θυμίσω ότι φέτος ο σύλλογος μας κλείνει 19 χρόνια λειτουργιάς  από την ίδρυση του και είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά τόσο για το Δ.Σ του συλλόγου μας όσο και για εσάς που βρίσκεστε κοντά μας.

Τόσο η προεδρία η δική μου όσο και της Προκατόχου μου κύριας Κλαιρης Ναση δεν ήταν και δεν είναι ακόμα στρωμένη με ροδοπέταλα μιας και πέσαμε όπως όλοι μας στην περίοδο covid οπού εκεί μας δημιούργησε τεραστία προβλήματα επικοινωνίας –επαφής  λόγο του εγκλεισμού και του φόβου που υπήρχε για συνάθροισης κλπ δραστηριότητες παρότι, από την θητεία του προηγούμενου ΔΣ ξεκινήσαμε δυναμικά με την πολύ ωραία εκδήλωση στο dioni το 2020 όπως όλοι θυμάστε  και  με όρεξη να κάνουμε δραστηριότητες και πράγματα που θα βοηθούσαν τον σύλλογο να πάει ένα βήμα παρακάτω δυστυχώς  όμως οι συνθήκες δεν μας το επέτρεψαν.

Από την άλλη πλευρά όμως οι συνθήκες αυτές μας έκαναν ποιο δημιουργικούς θα έλεγα . Το προηγουμενο ΔΣ δημιουργησε  την σελίδα μας στο facebook μέσα στην καραντινα με διαχειριστές την ΚΛΑΙΡΗ, τον Μιχάλη τον Σιώζη και εμενα. Αναζητήστε την ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΕΛΟΒΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.   Στην σελίδα αυτή έχουμε βρεθεί μέχρι στιγμής 582 μέλη, Λελοβιτες, αλλά και φίλοι των Λελοβιτών, γαμπροί και νύφες, από Ελλάδα και Εξωτερικό.  Είναι  πολύ ωραίο να βλέπεις την αλληλεπίδραση με  όλα τα μέλη και καταλαβαίνεις ότι οι Λελοβιτες αν και βρίσκονται μακριά, δεν ξεχνανε το χωριό και κουβαλανε τις αναμνήσεις τους. Βρείτε την σελίδα στο FB και γίνετε μέλη. Ειδικά όσοι κατοικείτε στην Πρέβεζα γιατί κρατάμε άμεση επαφή  και επικοινωνούμε καλύτερα.

Μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες  από γονείς και παππούδες , να σχολιάζετε κλπ.

Επίσης  συνεχίσαμε να εκδίδουμε  το περιοδικό ΤΟΝ ΛΕΛΟΒΙΤΙΚΟ ΝΟΣΤΟ ΜΑΣ που μας κράτησε σε επαφή με όλους εσάς και το χωριό μας. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι παραλάβαμε το Περιοδικό τόσο ως προηγούμενο ΔΣ αλλά και ως τωρινό ως μεγάλη παρακαταθήκη από τον προ πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντινίδη  που το κράτησε ζωντανό 16 χρόνια με τόση έγνοια και φροντίδα.

Το 2021 τον Νοέμβριο ανέλαβα την προεδρία του συλλόγου μας και ο πρώτος στόχος μας ήταν η συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού . Συνεχίζουμε χάρις στην ομαδική δουλειά της συντακτικής επιτροπής η οποία περιλαμβάνει και νέα μέλη    και θέλω  εδώ να τους ευχαριστήσω ΕΝΑΝ  ΕΝΑΝ προσωπικά  ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΩΖΗΣ,ΝΑΝΤΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ,ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΙΟΚΙΤΣΙΟΥ,ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ.

Ο δεύτερος στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου μας .

Τι θέλω να πω εδώ,

Η Αναγέννηση[1] είναι μια περίοδος της Ευρωπαϊκής ιστορίας (εμείς θα το κάνουμε λελοβιτικη Ιστορία) που σηματοδοτεί τη μετάβαση από το Μεσαίωνα (εποχή covid) στην νεοτερικοτητα (στην μετά covid εποχή κανονικότητα )και καλύπτει το 15ο και το 16ο αιώνα 2019-2023 και χαρακτηρίζεται από μια προσπάθεια αναβίωσης και υπέρβασης ιδεών και επιτευγμάτων της κλασικής αρχαιότητας.

Η αναγέννηση του συλλόγου μας είναι μονόδρομος για να συνεχίσει να υπάρχει ….θα πρέπει τα παιδιά σας τα εγγόνια σας να έρθουν κοντά στον σύλλογο και μέσω του συλλόγου κοντά στο χωρίο μας θα πρέπει να τους γράψετε να μας δώσετε τα στοιχεία τους να τους στείλουμε το περιοδικό και θα βρούμε τον τρόπο εμείς να τους φέρουμε κοντά μας.

Ο τρίτος στόχος δεν είναι στόχος είναι υποχρέωση να πληρώνουμε την συνδρομή μας για την συνέχιση του περιοδικού μας.

Τα οικονομικά του συλλόγου την περίοδο αυτή μόλις μετά βίας φτάνουν για την έκδοση του περιοδικού συνεπώς θα πρέπει να μην αμελείτε την υποχρέωση σας αυτή.

Για τον λόγο αυτό στο θεσπρωτικό μετά το κλείσιμο των τραπεζών έχουμε αφήσει μπλοκ εισπράξεις στο βιβλιοπωλείο του ΠΑΠΑΚΩΣΝΑΤΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ για την ΠΡΕΒΕΖΑ Η ΤΑΜΙΑΣ Μας ΒΙΚΗ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΝΑΙΤΕ Της ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΟ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Σας ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΦΟΡΑ.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα μέλη του Δ.Σ για την άριστη συνεργασία μας

Κλαιρη Ναση –Βίκυ Κοσμά-Ελένη Καραβίδα –Λαμπρινή Σιρού.

Ο σύλλογος επίσης έχει στις προθεσεις του να πραγματοποιήσει διαφορές δράσεις όπως ένα γλέντι σε δεύτερο χρόνο εδώ στην Πρέβεζα ως γλέντι  λελοβιτών , θα ενημερωθείτε για αυτό και σκαφτόμαστε να κάνουμε και κάποια εκδρομή όπως και για αυτό θα ενημερωθείτε.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

Το ένα φλουρί είναι μια ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 50 ΕΥΡΩ  από ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΡΤΙΝΟ  και  το άλλο ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ TOMMY HILFIGER ΑΞΙΑ 105 ΕΥΡΩ από  ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΡΟΚΑΣ ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ . ΔΕΝ ΓΙΝΑΙΤΕ ΑΛΛΑΓΗ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους παραπάνω δωρητές.

Σας ευχαριστώ θερμά για την  χαρά που μας δ’ωσατε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μας αυτή! Σας θέλουμε κοντά μας με ιδέες και συμμετοχή.

Καλή χρονιά και κάθε καλό  στις οικογένειες σας.

Προηγούμενο Άρθρο

Η αδελφότητα Κρανιωτών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας πραγματοποιεί Open Πανελλήνιο Διασυλλογικό αγώνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...