Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 14:04

Ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλληλέγγυος στους εκπαιδευτικούς

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Πρέβεζας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, κόντρα στην προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους που παλεύουν για ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο, για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας χωρίς διακρίσεις.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αξιοποιώντας το νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη επιδιώκει με μπαράζ αγωγών να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση και την μόρφωση των παιδιών μας σε εμπόρευμα παρόλο που έχουν απορριφθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών.

Έχουμε κοινό συμφέρον να αντιπαλέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς, με τα παιδιά μας.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ

  • Τον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε τμήματα 25 ατόμων, σε κοντέινερ ή σε κτίρια δεκαετιών χωρίς καμμιά συντήρηση , χωρίς αντισεισμική θωράκιση.
  • Δεν είναι βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, να υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών.
  • Δεν είναι βελτίωση ο διαχωρισμός των σχολείων σε <<καλά>> και <<κακά>> δηλαδή πόσο είναι αυτόνομα να μπορούν να λειτουργήσουν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
  • Δεν είναι βελτίωση και πρόοδος να μετατρέπονται τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς σε <<επαίτες>>.Να ζητιανεύουν από χορηγούς και δωρεές τα αναγκαία ή να βάζουν οι γονείς το χέρι στη τσέπη για να μην έρθουν τα χειρότερα!!
  • Δεν ανεχόμαστε τα σχολεία να λειτουργούν με όρους επιχείρησης και για τις ανάγκες της αγοράς με τραγικές συνέπειες ειδικά για τα σχολεία στις φτωχογειτονιές.
  • Δεν δεχόμαστε το χτύπημα στα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας αφού κάθε χρόνο πετσοκόβουν κι ένα αντικείμενο που αφορά την γενική μόρφωσή τους.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ να αγωνιστούμε να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια και οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης, να απαιτήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς:

  • Ένα σχολείο που δεν θα διαχωρίζει τα παιδιά μας ανάλογα με την <<τσέπη >> των γονιών του, το χρώμα τη φυλή του.
  • Ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και ΟΧΙ σε λίγους κι << εκλεκτούς
  • Ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο-δημόσιο και δωρεάν που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή.
  • Ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και δεν θα λειτουργεί με όρους επιχείρησης και η μόρφωση των παιδιών μας θα είναι εμπόρευμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10:30πμ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ 10/10/2021                              

ΤΟ ΔΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Λαϊκή Συσπείρωση προς Νίκο Γεωργάκο: Πόσες απευθείας αναθέσεις έγιναν και πιο το ποσό την διετία;

Επόμενο Άρθρο

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 9.10.2021 έως και τη Δευτέρα 25.10.2021- Όλη η απόφαση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...