Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:11

Ο σύλλογος αλιέων Πρέβεζας καθάρισε τον Αμβρακικό Κόλπο από σκουπίδια και πλαστικά

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Ο σύλλογος επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας πραγματοποιώντας μία δράση της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ΕΝΑΛΕΙΑ και υποστηρίζεται από την ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, προχώρησε το πρωΐ της Τετάρτης στον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής από την Λασκάρα έως και το Ψαθάκι.

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Η δράση με την ονομασία MEDITERRANEAN CLEAN UP πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους συλλόγους αλιέων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Σκοπός της δράσης είναι να Εκπαιδευτούν οι ψαράδες και να φέρνουν τα πλαστικά που «ψαρεύουν» πίσω στο λιμάνι, συλλέγοντας χιλιάδες κιλά πλαστικού από τον βυθό της θάλασσας κάθε μέρα. Επίσης, η συλλογή χρησιμοποιούμενου αλιευτικού εξοπλισμού τους για να τους αποτρέψουν να  το ρίχνουν πίσω στη θάλασσα. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με οργανισμούς και εταιρείες, το συλλεγόμενο θαλάσσιο πλαστικό ενσωματώνεται στην κυκλική οικονομία για ανακύκλωση και μετατροπή σε νέα προϊόντα, όπως κάλτσες κ.α.

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Έξι σκάφη μελών του συλλόγου αλιέων Πρέβεζας με 10 ψαράδες από τις 9 το πρωΐ έως και αργά το μεσημέρι όργωσαν την θαλάσσια περιοχή συλλέγοντας, πλαστικά, λάστιχα, δίχτυα, σχοινιά, σημαδούρες κ.α αντικείμενα είτε από τον βυθό είχε από την ακτή.

Όλα τα υλικά που συνέλεξαν τοποθετήθηκαν σε ένα τεράστιο κοντέινερ που υπάρχει στο λιμάνι της Πρέβεζας, το οποίο μόλις γεμίσει θα μεταφερθεί με φορτηγό στην Αθήνα, προς ανακύκλωση όλου του υλικού.

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Σύμφωνα με τους αλιείς θα πραγματοποιηθούν ακόμη δύο παρόμοιες δράσεις σε άλλες περιοχές πάντα σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ.

Φωτογραφία: Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας

Λιγόστεψαν τα δρομολόγια λόγω αύξησης στα καύσιμα

Η αύξηση στα καύσιμα δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει προβλήματα και στον κλάδο των επαγγελματιών ψαράδων, οι οποίοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τα σκάφη τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας είπαν το πετρέλαιο από 1,10 το λίτρο σήμερα πωλείται στο 1.70 ή αντί για 2 κιλά ψάρια (κόστος καυσίμων), σήμερα χρειάζεται να ψαρέψουν τουλάχιστον 6 κιλά ψάρια ή αντί για 20 ευρώ το δρομολόγιο στα 40 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν μειωθεί αισθητά τα καθημερινά δρομολόγια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι δεν ξέρουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Συναγωγή και ο Κανονισμός της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Πρεβέζης»

Επόμενο Άρθρο

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ έφτιαξαν λαμπάδες και τις πρόσφεραν στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...