Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023, 18:26

Ο νεαρός Ανδρέας Μίτα …μπαίνει με φιλοδοξίες στην κατηγορία Ανδρών Κ20

Ο Ανδρέας Μίτα έκανε αισθητή την παρουσία του το 2020 όταν μόλις στα 15 του χρόνια συμμετείχε στους πρώτους αγώνες και ξεχώρισε όχι μόνο λόγω του αναστήματος του, αλλά και των ικανοτήτων του.

Ο νεαρός από την Πρέβεζα ξεπέρασε τα 2,05 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 του 2021 και λίγους μήνες αργότερα στη χειμερινή σεζόν του 2022 άρχισε να βρίσκει το δρόμο σε μεγαλύτερα άλματα. Το 2022 ήταν μια άκρως αποδοτική σεζόν για τον αθλητή, αφού έφτασε στην τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ, ενώ ήταν πέμπτος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Γαλλία. “Η χρονιά φέτος ήταν πραγματικά πολύ καλή, με συμμετοχές σε τόσες διοργανώσεις και καλά αποτελέσματα. Θεωρώ πως όλη αυτή η εμπειρία μου έδωσε επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια“, είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με την Σίλα Γερόντα και συμπλήρωσε: “Η κάθε διοργάνωση που συμμετείχα μου έδωσε κάτι καλό, ωστόσο η καλύτερη ανάμνηση της χρονιάς ήταν οι Σχολικοί Αγώνες στη Γαλλία. Μου άρεσε πάρα πολύ που οι αγώνες ήταν μια μεγάλη γιορτή, που γνώρισα μέσα από τους αθλητές κουλτούρες άλλων λαών“.

Ο νεαρός από τη νέα χρονιά θα ανήκει στην κατηγορία Κ20 και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Κλουζ Ναπόκα. “Δεν με τρομάζει η αλλαγή κατηγορίας. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Φέτος συνδυάζω τις προπονήσεις με το διάβασμα, καθώς είμαι τρίτη Λυκείου“. Ο νεαρός μαζί με την προπονήτρια του θα ταξιδέψει αρχές Νοεμβρίου στις Σέρρες προκειμένου να κάνει κοινή προετοιμασία με τον Πασχάλη Γεννίκη, που γυμνάζεται στην πόλη με τον Παναγιώτη Γούλα. “Ξεκουραστήκαμε λίγο μετά τους αγώνες της θερινής περιόδου κι έπειτα επιστρέψαμε και πάλι στις προπονήσεις. Στόχος μας να βελτιωθώ στην τεχνική, αλλά και στη φόρα μου. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα πάμε για λίγες ημέρες στις Σέρρες προκειμένου να κάνω κοινές προπονήσεις με τον συναθλητή μου Πασχάλη Γεννίκη“, κατέληξε ο Μίτα, που στη διάρκεια του 2022 έφτασε το ρεκόρ του στα 2,15 μ., ενώ ξεπέρασε συνολικά πέντε φορές τα 2,12 μέτρα.

Ο αθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 ανέβηκε πάνω από τα 2,13 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο στις προσπάθειες, αφού το ίδιο ύψος πέτυχαν οι δύο άλτες που κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινά η εμποροπανήγυρη στη Γέφυρα Καλογήρου – Μέτρα περιορισμού στην ταχύτητα των οχημάτων από την τροχαία

Επόμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...