Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, 12:04

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας υποδέχθηκε τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας σε θεσμική επίσκεψη στο πλαίσιο συνεργασίας με τη γαλλική πρεσβεία

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος υποδέχθηκε στην Πρέβεζα  και πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση συνεργασίας με τον Γάλλο Στρατιωτικό Ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής Πρεσβείας  Colonel Charles Aballea.

Ο Δήμος Πρέβεζας, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας  με τη Γαλλία και τη Γαλλική Πρεσβεία, σε θέματα ανάδειξης ιστορικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πεδίων συνεργασίας αλλά και ενίσχυσης αμφίδρομων οικονομικών σχέσεων και τουριστικής προβολής, σε πρώτη φάση είχε ως προσκεκλημένο τον Γάλλο Attaché de Defence,  για την παρουσίαση και προετοιμασία  της συμμετοχής της Γαλλικής Πρεσβείας στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της μάχης της Νικόπολης με προσκεκλημένο τον Γάλλο Πρέσβη  κ. Patrick Maisonnave.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας σε πολύ εγκάρδιο και θερμό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, όπως άλλωστε εκφράζει και το κλίμα στις άριστες σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο κ. Νίκος Γεωργάκος παρουσίασε μία συνολική εικόνα του Δήμου Πρέβεζας τόσο ως προς τα κεντρικά ιστορικά γεγονότα όσο και ως προς τις σύγχρονες δυναμικές ανάπτυξης  που διαθέτει η Πρέβεζα με το ανακαινισμένο αεροδρόμιο του Ακτίου και βάσης του ΝΑΤΟ, καθώς όμως και για την συνεργασία της προβολής της ιστορικής σπουδαιότητας των κάστρων της περιοχής τα οποία και  αποτελούν κατασκευές Γάλλων μηχανικών της εποχής.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη ενός μοντέλου βιώσιμου ετήσιου πολυθεματικού τουρισμού, με πολύ σπουδαίους αρχαιολογικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με το μοναδικό και υψηλής σπουδαιότητας περιβαλλοντικό  πλούτο του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού, των εξαιρετικών παραλιών, δασών και ποταμών αποτελούν ένα μωσαϊκό ανεξάντλητων εμπειριών, απολαύσεων και γνώσεων.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Γάλλος Ακόλουθος Άμυνας ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Νικόπολης, ενημερώθηκε για την πορεία αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου στην αρχαία Νικόπολη και είδε ενδεικτικά τα κάστρα του Παντοκράτορα και του Αγίου Γεωργίου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αθηνά Κωνσταντάκη. Επίσης συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Λεωνίδα Αργυρό, επισκέφθηκε το Ζάλογγο και την Αρχαία Κασσώπη καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης στα μοναδικά ψηφιδωτά και εμβληματικά τείχη και κυρίως το πεδίο μαχών της μάχης της Νικόπολης που έγινε μεταξύ 12 και 23 Οκτωβρίου 1798, μεταξύ 280 Γάλλων γρεναδιέρων, 200 Πρεβεζάνων πολιτοφυλάκων και 60 Σουλιωτών πολεμιστών, εναντίον 7000 Τουρκαλβανών του Αλή Πασά, καθώς και το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Τέλος ο Colonel Charles Aballea όσο και η σύζυγός του, εντυπωσιάστηκαν από τη μοναδική ομορφιά και το φυσικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού Κόλπου και των εκβολών του ποταμού Λούρου πραγματοποιώντας εν πλω περιήγηση έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το παραδοσιακό ψάρεμα στο Νταλιάνι και εκθείασαν την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής εστίασης που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις , όπως και  η φιλοξενία των άριστων και ποιοτικών υπηρεσιών που είχαν κατά τη διαμονή τους στο Δήμο Πρέβεζας.

Στην επόμενη φάση τον Ιούνιο και με έμφαση τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πρέβεζα ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας I.F.G. κ. Patrick Comoy.

Προηγούμενο Άρθρο

Ήττα για τον ΠΑΣ Πρέβεζα στο νησί των Φαιάκων – Δύσκολα τα πράγματα

Επόμενο Άρθρο

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στο Workshop “Benvenuti in Grecia” του παραρτήματος Ιταλίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...