Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 6:41

Ομόφωνο όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκου πάρκου στην Καμαρίνα

Την αντίθεση του στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Καμαρίνας και να μην παραχωρήσει ούτε να εκμισθώσει την εν λόγω δημοτική έκταση αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας και η απόφαση αυτή θα σταλεί στην επιτροπή διαβούλευσης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” κ. Θανάσης Ανωγιατης και τόνισε ότι θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους αυτούς που αντιδρούν στα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι φωνές αντίστασης να κατατεθούν στην επιτροπή διαβούλευσης και ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια εγκατάσταση στην περιοχή.

Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να αντικρούσουνε τη ΜΠΕ , είπε και τόνισε ότι δεν φτάνει μόνο η απόφαση αλλά χρειάζεται ισχυρή στήριξη όταν γίνει συζήτηση για το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη σπουδαιότητα της περιοχής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και τόνισε ότι σε δημοτική έκταση δεν μπορεί να μπει καμμία εταιρεία και στην απόφαση θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν προορίζεται για δημοπράτηση. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αυτό το σημείο και σε οποιαδήποτε άλλη δημοτική έκταση να γίνεται συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι όπου ρητά, ξεκάθαρα τάχθηκαν κατά της κατασκευής φωτοβολταϊκών στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ενός χωροταξικού πλαισίου το οποίο θα περιγράφει με σαφήνεια σε ποιες περιοχές θα απαγορεύεται και πού θα επιτρέπεται η χωροθέτηση σταθμών παραγωγής “πράσινης” ενέργειας με ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι θα συγκαλέσει κοινή σύσκεψη των δημάρχων Ζηρού, Δωδώνης και Σουλίου προκειμένου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Σουλιωτικά όρη.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Το νέο Δ.Σ της Ένωση γονέων και κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Με την Αντιστράτηγο ε.α και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...