Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 8:49

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Πρωτοβουλίες για Οργάνωση του αγώνα

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Πρέβεζας και αποφάσισε σειρά πρωτοβουλιών, μαζί με τους αγροτικούς της Συλλόγους.
Αποφάσισε να συμμετέχει αντιπροσωπεία της στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων το Σαββάτο, στη Λάρισα για καλύτερο συντονισμό της δράσης της με την μαχόμενη αγροτιά και άλλων νομών της χώρας.
Θεωρεί σημαντικό σταθμό στη δράση της το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica» και για τη συμμετοχή από την Πρέβεζα αγροτών θα δρομολογήσει λεωφορείο.
Επίσης αποφάσισε με δικά της πανό και μπλοκ αγροτών να συμμετέχει στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στης 9 Νοέμβρη, και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στης 10πμ στο Φόρο Πρέβεζας.
Στις διεκδικήσεις της η ΟΑΣ ξεχωρίζει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια. Ταυτόχρονα, Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι εμποροβιομήχανοι, και διεκδικεί  κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Παράλληλα, διεκδικεί την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους, εξαιτίας των απωλειών ξένων αγορών και της αδυναμίας απορρόφησης στην εγχώρια λαϊκή κατανάλωση, αφού η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και μισθοί – συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι.
Τέλος το Δ.Σ. της ΟΑΣ χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις για αποτροπή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων σε πολλά μέρη του νομού μας.

Πρέβεζα 7/10/2022 Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Φθινόπωρο στο Polis Market με σούπερ προσφορές

Επόμενο Άρθρο

ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 2.260 προσλήψεις σε υπουργεία – Δικαιούχοι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...