Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ημερομηνία:

spot_img

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», μαθητές, μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα.

«Ζητάμε καθηγητές, μας φέρνετε εισαγγελείς»

«Ζητάμε καθηγητές- μας φέρνετε εισαγγελείς και αστυνομία! Φωνάζουμε πως η μάσκα δεν φτάνει- Μας παρουσιάζετε ως αρνητές της μάσκας! Μας λέτε πως είναι πρόβλημα η μαθητική μας πορεία που θα φοράμε μάσκες και θα κρατάμε αποστάσεις αλλά δεν είναι πρόβλημα ο συνωστισμός στην τάξη και στο μετρό!» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών σε ανακοίνωσή του.

Στο πλευρό των μαθητών θα είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».

Γιατί ζούμε, προσθέτει η Ομοσπονδία,  την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας .

Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Πηγή:agrinio24.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός με πιστόλι και σιγαστήρα – Βρέθηκαν εκατοντάδες φυσίγγια στο σπίτι του

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν το απόγευμα της 17ης...

Χωρίς νερό η ευρύτερη περιοχή της Ταράνας – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης από τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Σε διακοπή υδροδότησης βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας...

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας: Μια βραδιά με μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και πολιτισμού

Με κεντρικό μήνυμα «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά...