Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 23:44

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης

Οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κατραχούρας. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φιλιππιάδα έλαβαν μέρος διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου και οι προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων. Ο κ. Κατραχούρας αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, παρέδωσε θερμομετρητές για κάθε Σχολείο, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Επιτροπής, αλλά και γενικότερα του Δήμου, όσον αφορά τις εργασίας συντήρησης αλλά και τις προσλήψεις καθαριστών/στριών, ώστε η έναρξη της σχολικής περιόδου να είναι καθόλα ομαλή.

Πέρα από την ενημέρωση έγινε διαλογική συζήτηση για επιμέρους θέματα που απασχολούν την κάθε σχολική δομή ξεχωριστά, με τη θετική διάθεση όλων για συνέχιση της άριστης συνεργασίας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης κάθε είδους ζητημάτων που ιδιαίτερα κατά την παρούσα χρονική περίοδο καλούνται όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημία του COVID -19.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Κατραχούρας σημείωσε: “Έπειτα από πολυήμερες προσπάθειες για τον συντονισμό και την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τη νέα σχολική περιόδο όπου αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύσεις σε καίρια και βασικά ζητήματα, σήμερα πραγματοποιήσαμε την τελική σύσκεψη προκειμένου να δούμε και να διευθετήσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες”.

Στο μεταξύ σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί όλο το τελευταίο διάστημα και η Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου, παρά τις ιδαίτερα δύσκολες συνθήκες, να ολοκληρωθούν όλα όσα απαιτούνται για τη νέα σχολική περίοδο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θεόδωρος Κάλλης, βρισκόμενος σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, προσπαθεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Η τοποθέτηση ανελκυστήρα αλλά και η κατασκευή τουαλέτας για Αμεα στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, είναι δύο έργα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και φανερώνουν την ασίγαστη διάθεση και την προσπάθεια της διοίκησης για ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών δομών του Δήμου.

Τέλος, νέο σποτ για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, το οποίο απευθύνεται κυρίως στα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζοντας τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται απ’ όλους στα Σχολεία λόγω κορωνοϊού.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣ Πρέβεζα: Φιλικών συνέχεια για την ομάδα μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...