Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 3:22

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ηπείρου δίνουν ”Όραμα Ελπίδας”

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, διοργάνωσαν, το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής σπουδαστών ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα όλες τις εθελοντικές δράσεις της ΕΝΕ. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Διοικητή της ΑΕΝ Παύλο Τιφτικίδη, ο οποίος επισήμανε τη σημαντικότητα του εθελοντισμού γενικά αλλά και ειδικά για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας Κατερίνα Αραβανή, ως αρμόδια Συνεργάτης του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για την περιοχή μας, ενημέρωσε τους σπουδαστές για την σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, για τη διαδικασία δειγματοληψίας αλλά και για τη διαδικασία συλλογής των αιμοποιητικών κυττάρων, σε περίπτωση εύρεσης συμβατού ασθενή.

Το ενδιαφέρον των σπουδαστών ήταν εντυπωσιακό, διατυπώνοντας με σαφήνεια πολλά ερωτήματα. Η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη αφού είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από πενήντα να εγγραφούν ως νέοι δότες, ενισχύοντας έτσι σημαντικά  το Εθνικό και το Παγκόσμιο Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών. Οι Εθελοντές Νοσηλευτές του Νοσοκομείου Πρέβεζας (Σάφη Μαρία, Σαρηγιαννίδου Σουσάνα, Κάκος Κων/νος, Πέτρου Μαρία, Παμπουγκίδου Φιλάνθη, Σκανδάλη Χρυσηίδα, Μπάκου Σοφία) προέβησαν στην εγγραφή και στη συλλογή δείγματος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Συγχαίρουμε τους σπουδαστές που με την αθρόα συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση, έδωσαν ένα «Όραμα Ελπίδας» στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, μεγαλώνοντας τη δεξαμενή με νέους δότες, μεγαλώνοντας τις δυνατότητες να σωθούν περισσότερες ζωές.

Τους ευχαριστούμε

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας: Συγχαρητήριο επιστολή στον Χρήστο Ντούρο για την συμμετοχή του στα camp της Ρεάλ Μαδρίτης

Επόμενο Άρθρο

”Η ζωή… είναι γυναίκα” Εκδήλωση από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...