Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 11:09

Οι πυροσβέστες της Ηπείρου καταγγέλουν το κράτος – ”Μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε πολίτες-πυροσβέστες τρίτης κατηγορίας”

Μάλλον η καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό και η προσπάθεια μη διασποράς της νόσου στην κοινότητα δεν αφορά την Πυροσβεστική ή μάλλον δεν αφορά την Περιφέρεια Π.Υ. Ηπείρου και τις υπαγόμενες σ αυτήν Διοικήσεις και Πυρ/κές Υπηρεσίες.

Μήπως νομίζετε ότι η πυροσβέστες  έχουν ανοσία στη νόσο; Θα απαντήσουμε εμείς για εσάς!!! Ναι, μάλλον το πιστεύετε, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι στις τελευταίες μετακινήσεις συναδέλφων στην πυρκαγιά της Μάνης διατέθηκαν ως χώρος ξεκούρασης (γιατί τα πληρώματα ήταν διπλά ώστε δύο άτομα να δουλεύουν και  δύο να ξεκουράζονται) δύο θάλαμοι χωρητικότητας 40 ατόμων με δύο τουαλέτες ο κάθε θάλαμος, σε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ της περιοχής και ενώ οι θάλαμοι ήταν ήδη γεμάτοι.

Όταν απευθυνθήκαμε στη Διοίκηση γνωστοποιώντας τους  τις συνθήκες, μας απάντησαν ότι κάνουμε λάθος και ότι οι συνάδελφοι διαμένουν σε ξενοδοχείο με έξοδα της Υπηρεσίας!!!! Μάλλον είχαν δίκιο αλλά αυτό ίσχυε για άλλες Περιφέρειες που φρόντισαν να βρουν εγκαίρως ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι.

Για εμάς, που για να πάμε στη πυρκαγιά στη Μάνη απαιτούνται  μόνο 12 ώρες, να παραμείνουν οι συνάδελφοι εκεί μόνο 5 ημέρες και οι αλλαγές 20 συναδέλφων  να γίνουν με λεωφορείο χωρητικότητας 24 ατόμων, ήταν αρκετό. Δεν συζητάμε καν για θέματα απολύμανσης χώρων και υγιεινής.

Το χειρότερο δε απ΄όλα είναι ότι συγχρωτίστηκαν οι συνάδελφοι με άτομα απ’ όλη την Ελλάδα και ενώ, το πλέον αυτονόητο θα ήταν επιστρέφοντας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον υπηρεσία τουλάχιστον για 7 ημέρες, προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό εάν κόλλησαν, και να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αφού υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, αντί αυτού τέθηκαν κανονικά σε Υπηρεσία, ρισκάροντας τυχόν διασπορά του ιού και το κλείσιμο Πυροσβεστικού Σταθμού σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος, όπως έγινε π.χ. στην Π.Υ. Κορωπίου. Όλα καλά έγιναν λοιπόν;

Μάλλον επειδή οι απλοί πυροσβέστες έχοντας ακούσει για COVID-19, νόσο, καραντίνα και πρωτίστως για ατομική ευθύνη, πήγαν με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχείο της περιοχής γιατί έχουν οικογένειες, συναδέλφους και πάνω απ’ όλα έχουν υπηρεσιακή συνείδηση και ατομική ευθύνη, αυτό που όλοι οι ειδικοί  διατυμπανίζουν και λένε ότι πρέπει να κάνουμε. Ποια είναι η κρατική ευθύνη; Υπάρχει;

Όλα τα χρόνια μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε πολίτες-πυροσβέστες τρίτης κατηγορίας και τώρα που υπάρχει πανδημία ακόμη χειρότερα;

Για το ΔΣ

O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΡΑΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

O

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Σήμερα οι νέες πληρωμές σε 130.158 δικαιούχους

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...