Ξεκινάνε την Δευτέρα οι ψεκασμοί στα ελαιόδεντρα

Ημερομηνία:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 3-8-2020 θα ξεκινήσει ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Την εποχή αυτή οι καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή σχετική υγρασία) ευνοούν την ανάπτυξη του δακοπληθυσμού και οι συλλήψεις εντόμων στις παγίδες είναι μέτριες έως υψηλές σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Πρέβεζας.

Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.

Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:

Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Βρυσούλα, Γαλατάς, Εκκλησιές, Θεσπρωτικό, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.

Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους.
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Πρέβεζα η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Παρέα με ένα σύννεφο» του Σωτήρη Θεμελή

Μια ξεχωριστή λογοτεχνική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8...

Μια κοινωνία για όλους: Εκδήλωση για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στην Πρέβεζα

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ» Νομού Πρέβεζας, σε συνεργασία με...